Vukoičić: Ne pretimo Uniksu, ali imamo argumente za pobedu

Evrokup

Vukoičić: Ne pretimo Uniksu, ali imamo argumente za pobedu

Košarka -
U prvom meču odigranom prethodne nedelje u Kazanju Uniks je slavio sa 78:59, pa je Zvezdi neophodan trijumf ukoliko želi da ostane u igri za plasman u sledeću fazu.

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da njegov tim ne može da preti ruskom Uniksu uoči novog duela u Evrokupu, ali da ima dovoljno argumenata da se nada trijumfu.

"Prvi cilj u sutrašnjem meču nam je pobeda, a ako se otvori mogućnost da to uradiomo sa većom razlikom, naravno da ćemo pokušati da je iskoristimo. Uniks je tim koji cele sezone pokazuje dva različita lica i igra od sjaja do očaja. To što su na početku sezone ostali bez plasmana ju Evroligu izgleda da je ostavilo traga i donelo neku vrstu razočarenja", rekao je Vukoičić na konferenciji za medije u hali Pionir.

"Ovaj duel sličan je onom koji smo imali sa Galatasarajem u Pioniru. Poznato je da Uniks ima najviše ambicije u Evrokupu, a mi u prvom meču sa njima nismo uspeli da izdržimo pritisak. Ne možemo da pretimo i tvrdimo da ćemo se revanširati za poraz u prošlom meču, ali svakako imamo argumente da kažemo da idemo na pobedu", poručio je Vukoičić.

On je istakao da je još rano govoriti o raspletu u grupi i plasmanu među osam najboljih.

"Naša situacija nije fenomenalna, ali nije ni tako loša. Možemo da pobedimo i sve tri utakmice do kraja sa po jednim poenom razlike, ali, ne pitamo se samo mi, ima još da se igra. Do sada se videlo da nema nikakvih garancija", zaključio je trener crveno-belih.

Prvotimac Zvezde Vuk Radivojević kazao je da je ekipa mnogo naučila iz prethodna dva poraza (Galatasaraj i Uniks) i da se nada revanšu Rusima za poraz u Kazanju.

"Želja nam je svakako da pružimo bolje partije, da pokušamo da nametnemo svoj ritam od početka do kraja. Osim Rakočevića i mene, niko iz ekipe nije igrao u atmosferi kao protiv Galatasaraja i verujem da ćemo sada tu podršku sa tribina pretvoriti u našu prednost. Znamo da nam sve zavisi od ove utakmice i da moramo da je dobijemo", istakao je Radivojević.

Vukoičić i Radivojević su apelovali na navijače da ne ubacuju predmete na teren,uz podsećanje da su crveno-beli već dva puta kažnjeni ove sezone i da im u slučaju ponavljanja incidenata preti teža kazna i igranje pred praznim tribinama.

Posle tri odigrana kola u L grupi Last 16 faze Evrokupa Zvezda ima skor 1-2, a Uniks 2-1.

Utakmica četvrtog kola između Crvene zvezde i Uniksa igra se sutra od 19.30 sati u rasprodatoj dvorani Pionir.

U isto vreme u Nemačkoj se sastaju Ulm i Galatasaraj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track