KRK: Novica Veličković i  Mega u polufinalu Kupa

KUP Radivoja Koraća

KRK: Novica Veličković i Mega u polufinalu Kupa

Košarka -
Tim trenera Dejana Milojevića u polufinalu se sastaje sa boljim iz duela Partizan Sloboda

Košarkaši Mega Vizure predvođeni nekadašnjim igračem Partizana i Reala Novicom Veličkovićem, savladali su Vršac 82:79 (16:12, 25:16, 5:20, 16:31) u prvom četvrtfinalnom meču Kupa Radivoja Koraća igranom u Kragujevcu.

Tim trenera Dejana Milojevića koji je bio sigurniji u penal završnici u polufinalu će se sastati sa boljim iz duela Partizan - Sloboda, koji se igra od 21 čas, vodio je većim delom susreta, ali su velikom serijom u trećem kvartalu Vrščani na kratko preokrenuli rezultat.

U timu Mege Micić je postigao 16, Krstić13 poena, dok je Veličković upisao pet. Kod Vrščana Radović je postigao 29, a Vukosavljević 17 poena.

Trener Mega Vizure Dejan Milojević rekao je da su njegovi košarkaši igrali ispod svojih mogućnosti, ali je odao priznanje i odbrani Vršca.

"Igrali smo daleko ispod svojih mogućnosti. Tome je doprinela i odbrana Vršca, ali i pritisak koji su igrači sami sebi stvorili. Nismo navikli na ovakve uslove, na više publike i kamere. Nadam se da će ih proći trema do polufinala", rekao je Milojević.Trener Vršca Oliver Popović rekao je da je zadovoljan nastupom u kupu i da se sada tim vraća prvenstvu.

"Bili smo prilično stegnuti u prvom poluvremenu. U trećoj četvrtini smo bili agresivni u odbrani i uspeli da se vratimo u meč, ali ne može moja ekipa da igra na obe strane u tom tempu svih 20 minuta. Okrećemo se nastavku srpskog prvenstva. Nije ovde bilo toliko loše, igrači su pružili koliko su mogli", rekao je Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track