Vukoičić: Partizan ima mnogo lakši raspored

Bitka za Žućkovu levicu

Vukoičić: Partizan ima mnogo lakši raspored

Košarka -
Trener Crvene zvezde Vlada Vukoičić najavljuje osvajanje Kupa Radivoja Koraća iako „večiti rival“ ima mnogo lakši raspored

Nije svakom isto.Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić izjavio je da je borba za trofej obaveza svih u klubu.- Ambicije Zvezde su nepromenjene, bez obzira na takmičenje i gde se ono igra. Mi definitivno idemo na trofej. Nismo u poziciji da pretimo, to i ne radimo, jer imamo najteži raspored. Naša situacija nije nimalo prijatna, ali obaveza kluba je da ide na najviši plasman - rekao je Vukoičić za klupski sajt.Prvi meč Zvezda igra večeras (21.00) s Vojvodinom, a u slučaju pobede u polufinalu će joj rival najverovatnije biti domaća ekipa Radničkog. Vukoičić iz tog razloga smatra da žreb nije bio naklonjen njegovoj ekipi, odnosno da „večiti rival“ ima mnogo lakši raspored do eventualnog finala.- O težini našeg puta do pehara govori i podatak da bismo eventualnim plasmanom u finale u samo 50 sati igrali tri veoma teške utakmice. To naš posao dodatno otežava, ali nas i motiviše. Protivnik bi nam najverovatnije bio Partizan, koji ima daleko bolji raspored - kaže Vukoičić, uz priznanje da u tekućoj sezoni nije pratio igre večerašnjeg rivala:- Ove godine nisam imao mnogo prilike da pratim Vojvodinu, gledao sam samo nekoliko utakmica, ali vrlo dobro ih poznajem iz prethodne sezone. Izuzetno ih poštujem i smatram da su jedan od najozbiljnijih kandidata za plasman u polufinale domaćeg plej-ofa, što će im omogućiti igranje u Jadranskoj ligi.

Biće mnogo iznenađenjaTrener Zvezde zna da je Kup takmičenje u kom nema favorita.- U Kupu se po pravilu dešavaju iznenađenja. S te strane Kup nosi neizvesnost, a tim koji se brže prilagodi protivniku je u prednosti. Faktor koji može bitno da utiče jeste postavka igre sa mnogo igrača u rotaciji. To je znatna prednost, jer tim ne mora da zavisi od jednog igrača, već traženja najbolje postave koja može lakšim putem do pobede - smatra Vukoičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track