SRAMNI DANI KOŠARKE: Đilas je znao šta se sprema

SRAMNI DANI KOŠARKE: Đilas je znao šta se sprema

Košarka -
Uprava Crvene zvezde optužila čelnike KSS da nisu ništa uradili kako bi sprečili haos na finalu

Ko će da odgovara?Dan posle haosa u dvorani Jezero i prekida utakmice finala nacionalnog kupa čelnici naša dva najtrofejnija kluba nastavili su rat saopštenjima! Uprava KK Crvena zvezda optužuje Predraga Danilovića i čelnike KS Srbije da su glavni krivci za incident u Kragujevcu na finalnom meču Kupa Radivoja Koraća!- Za sve nemile scene odgovornost snosi rukovodstvo KS Srbije, koje nije učinilo ništa da se incident predupredi i spreči, iako je kroz pojedine medije predsednik Partizana Predrag Danilović pre nekoliko dana jasno najavio takav epilog. Podsećamo, tom prilikom Danilović je pretio krvoprolićem, koje je u nedelju samo pukom slučajnošću izbegnuto. Sve ono što se desilo u dvorani Jezero je očigledno vešto smišljeno, s ciljem da se napravi provokacija i na parketu stvori haos. Scenario je bio jasan, prepoznatljiv i, nažalost, operativno vrlo uspešno sproveden na terenu.Ipak, sve to se odigralo pred očima čelnih ljudi KS Srbije. Svi oni bili su svedoci ovih nemilih scena i zato ih pozivamo da jasno upru prstom u vinovnike incidenta i javno kažu šta se dogodilo, ko je kriv i ko će snositi odgovornost. To bi trebalo da bude i njihova moralna i profesionalna obaveza, jer ono što se desilo u Kragujevcu je zlo za srpsku košarku.Kad se sve smirilo i kad je bilo nagoveštaja da bi meč mogao biti nastavljen, trener Partizana Duško Vujošević je došao do tribine sa Zvezdinim navijačima i ponovo isprovocirao sukob. Naš klub više ne želi da toleriše njegove osmišljene provokacije, jer Vujošević odavno ne bira sredstva kako bi došao do cilja. Očigledno je da tog čoveka više niko ne može da kontroliše, ali ako to nisu u stanju da urade sudije, košarkaška organizacija, a ni uprava Partizana, ceh njegovog bahatog ponašanja sigurno nećemo plaćati mi - navodi se u saopštenju.

Sve je ukazivalo da će biti nereda u dvorani
Sve je ukazivalo da će biti nereda u dvorani

Vujošević je imao zbog čega da se žali Čoviću
Vujošević je imao zbog čega da se žali Čoviću

RTS isekao Đilasa!

Posle završetka onoga što je ostalo od finala Kupa Radivoja Koraća medalje i pehare pobednicima, ali i drugom finalisti podelio je Dragan Đilas, predsednik Košarkaškog saveza Srbije.Na kraju direktnog prenosa na RTS svoje mišljenje je trebalo da da i prvi čovek kuće košarke, ali samo što je izustio nekoliko reči, isekla ga je špica za reklame.

Čović: Vujošević provocirao navijače- Vujošević nije krenuo na mene, on je došao smišljeno da isprovocira navijače Zvezde. Rekao sam mu: Dule skloni se, nemoj da praviš incident, nismo razmenili nikakve ružne reči. Ovaj scenario najavljen je na jednom beogradskom mediju koji je mnogo doprineo rušenju odnosa između Zvezde i Partizana. Znao sam šta je bila njihova zamisao - rekao je Čović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track