Đorđe Korać: Nisam tražio da Kup ne nosi ime Radivoj Korać

Demanti

Đorđe Korać: Nisam tražio da Kup ne nosi ime Radivoj Korać

Košarka -
Rođeni brat legende srpske košarke Radivoja Koraća iznenađen natpisima da je tražio da Kup takmičenje promeni ime

BEOGRAD - Đorđe Korać, rođeni brat legendarnog Radivoja više je nego iznenađen pisanjem pojedinih medija da zbog incidenata u Kragujevcu zahteva da se trofej Žućkove levice više ne dodeljuje pobedniku nacionalnog Kupa i ne nosi ime Radivoja Koraća.

"Nemam reči koliko sam iznenađen, jer sam kao fudbalski trener dao bar 1.000 intervjua, ali ovako nešto mi se nikad nije desilo. U tekstu koji je objavljen, istina je samo da živim u Francuskoj, u Eks-an – Provansu. Tačno je takođe da sam Radivojev rođeni brat, takođe autentična je i slika koja ilustruje našu priču na kojoj sam sa Vilijamom Džonsom, dugogodišnjim generalnim sekretarom FIBA, nakon finala Kupa Radivoja Koraća 1975. godine. Sve ostalo je izmišljeno. Kome je u interesu ova montaža i o čijoj se skrivenoj nameri radi, zaista bih voleo da znam", kaže Đorđe Korać za zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Gospodina Đorđa Koraća, inače diplomiranog slikara, grafičara, posebno bole izmišljotine, jer ničim nije dao povoda za tako nešto.

"U tekstu piše da sam zgrožen događajima iz Kragujevca dok sam gledao utakmicu. Nisam ni znao da se prošlog vikenda održao finalni turnir, tako da TV prenos nisam ni gledao. Takođe, velika je neistina da je porodica teško podnela sve što se dešavalo. Jedini član porodice Radivoja Koraća sam ja. Majka je umrla prošlog avgusta, stričevi još ranije."

U pisanje medija poverovao je i Dejan Tomašević, potpredsednik KSS, koji pozvao gospodina Koraća da se izvini u ime Saveza.

"I Dejanu samo objasnio da nema razloga da se izvinjava, da su u pitanju neistine, da se takve stvari dešavaju širom Evrope. Problem sa huliganima nije od juče, navijači prave probleme i u Francuskoj. Znaju da naprave izgrede u Parizu, Lionu, Marseju, Lilu... Bio sam davno trener i u Rijadu, lokalni derbi obezbeđivala je vojska i opet je bilo incidenata. Naravno da treba učiniti sve, da sportski događaj protekne u sportskoj i fer atmosferi, da publika uživa u košarci i da na kraju pobedi najbolji."

Znači pobednik Kupa Radivoja Koraća će i dalje podizati trofej Žućkove levice.

"Naravno. Ko sam ja da nekom nešto zabranim, svi koji me poznaju znaju da nisam arogantan. Naprotiv ponosan sam na ljude iz našeg Saveza što su iz muzeja FIBA uzeli originalni trofej, uradili repliku i omogućili da trofej i dalje živi kroz srpski Kup", zaključio je Đorđe Korać.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track