PALA CIBONA: Simonović trojkom doneo pobedu Zvezdi

Novi trijumf crveno-belih

PALA CIBONA: Simonović trojkom doneo pobedu Zvezdi

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cibonu rezultatom 97:95 u derbi meču 23. kola Jadranske lige
1 / 4

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su sedamnaesti trijumf u ABA ligi, kojim su praktično osigurali plasman na završni turnir.Oružje pred crveno-belima položila je i ekipa zagrebačke Cibone 97:95 (27:25, 23:26, 18:22, 29:22), posle velike borbe tokom svih 40 minuta.

Meč je rešen trojkom Marka Simonovića pet saekundi pre kraja. Ekipa Cibone nije iskroistila poslednji napad, pa je domaćin ostvario trijumf.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi ponovo je bio kapiten Rakočević sa 21 poenom, dok je Nelson upisao 17.

http://www.youtube.com/watch?v=4GIh3fdKmvs
http://www.youtube.com/watch?v=484bm9OGv9E

Trener crveno-belih Vlada Vukoičić kaže da je ovo važa pobeda, ali se nada boljoj igri u preostalim utakmicama.

„Želim da čestitam svojim igračima. Svaka pobeda je važna i teška, a ova posebno jer smo je bili upisali pre meča. Pokazali smo da možemo da preokrenemo, a dobro je što smo dobili meč jednim šutem", izjavio je Vukoičić.

On je otkrio šta je prethodilo preokretu.

„Na poluvremenu sam rekao da oni neće biti toliko precizni ako budemo agresivniji u odbrani. Ne sećam se da je neko tako protiv nas igrao, uspevali su da daju teške šuteve, čak i preko ruke. Nadam se da ćemo odigrati bolje u poslednja tri kola.“

Plejmejker Zvezde Demarkus Nelson misli da je ekipa odigrala dobro u napadu.

„Bilo je mnogo neizvesnije nego što smo želeli, jer su oni odigrali dobro, pogodili dosta važnih šuteva, a mi smo pravili mnogo grešaka. Ovo nam je jedna od najboljih utakmica što se tiče igre u napadu, jer uglavnom utakmice dobijamo odbranom, a ovaj put smo sjajnim šutem“, izjavio je Amerikanac.

Trener Cibone Danijel Luc smatra da njegov tim nije imao sreće.

„Mislim da navijači mogu biti najviše zadovoljni. Utakmica je bila dobra, neizvesna, za kakve se i plaća karta. Vraćali smo Zvezdu u igru, imali su više ofanzivnih skokova nego defanzivnih. Odlučili smo da se branimo, to nismo ispoštovali, a dobar šuter poput Simonovića uvek ima šanse da postigne trojku. Stroberi je trebalo da ide agresivnije na koš, da izbori penale ili šutne za tri. Dosta puta smo bili u ovakvoj situaciji, ovog puta nismo imali sreće, verovao sam da nam je Stroberi najbolja opcija.“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track