Milorad Dodik: Pustićemo Partizan

Igokea kod brata u gostima

Milorad Dodik: Pustićemo Partizan

Košarka -
Crno-beli imaju jaku motivaciju da nas dobiju, a mi ćemo, bez obzira na ishod, igrati na fajnal-foru, rekao je Dodik

Iskreno.Nekoliko dana pred odlučujući meč s Partizanom Kurir je posetio Milorada Dodika u Laktašima. Predsednik Republike Srpske i prvi čovek košarkaškog kluba Igokea nikada nije krio simpatije prema crno-belima.♦ Hoćete li pustiti večeras crno-bele?- Partizan će imati jaku motivaciju da nas dobije. I na kraju, nije važno da li smo prvaci ligaškog dela, hoćemo li uzeti trofej - kazao je Dodik.♦ Hoće li Igokea igrati Evroligu?- Želje nam je da ostanemo prvaci ligaškog dela ABA lige i time se kvalifikujemo za Evroligu. Međutim, postoje neki logistički uslovi koje moramo da ispunimo da bismo se takmičili u Evropi, ali ćemo se time baviti posle završetka lige.♦ Možete li da ispunite stroge propise ULEB?- Dvorana je napravljena pre dve godine i jedna je od najmodernijih na ovim prostorima, ali tada nismo računali da bismo mogli biti evroligaši. Imamo samo 3.800 sedećih mesta, a minimum je 5.000.♦ Koga biste voleli da vidite kao protivnika na završnom turniru?- Svejedno nam je ko će nam biti rivali. Smeta nam što se priča u vašim medijima da će biti tri ekipe iz Srbije na završnom turniru. I Igokea je srpska ekipa. Ispravite malo tu terminologiju.♦ Niste mi odgovorili na pitanje...- Zvezda je siguran učesnik, verovatno i Partizan i Radnički. Budućnost nema šanse da prođe dalje. Igra sa Zvezdom, a izgubila je meč od Kragujevčana.

Bratska koalicija  - Milorad Dodik i Duško Vujošević
Bratska koalicija - Milorad Dodik i Duško Vujošević

Odlazim kad izgubim♦ Da li ste spremni da napustite politiku zbog Igokee?- Narod me je izabrao na demokratskim izborima. Iz politike ću otići kad izgubim, a ne zbog košarke ili Evrolige. Baviću se biznisom.

Voleo i zvezdaše♦ Ko su vam bili omiljeni košarkaši?- Voleo sam da gledam Dražena Dalipagića, Moku Slavnića, Krešimira Ćosića i Vinka Jelovca. To su bili neki moji košarkaški uzori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja