EL: Unikaha Iznenadila Real

Evroliga

EL: Unikaha Iznenadila Real

Košarka -
Barselona i Panatinaikos ostvarili očekivane pobede

Košarkaši Barselone i Panatinaikosa ostvarili su pobede u 11. kolu grupe E Top 16 faze Evrolige.

Unikaha je uspela da preokrene u Madridu i savlada domaći Real sa 77:74. U ekipi iz Malage najefikasniji su bili Luka Žorić, koji je zabeležio 21 poen, Krunoslav Simon sa 18 i Fran Vaskez sa 10. Serhio Rodriges je ubacio 17 poena za Real, Nikola Mirotić 12, a Džejsi Kerol je dodao 10.

Realu je ovo tek drugi poraz u Top 16 fazi, dok je Unikaha zabeležila šestu pobedu.

Lakši posao imali su košarkaši Panatinaikosa koji su ubedljivo savladali Albu u Atini. 82:58. PAO je zabeležio sedmu pobedu, dok je Albi ovo deseti poraz. Atinjani su vodili tokom celog meča, a najveću prednost su imali na kraju treće četvrtine kada je bilo plus 30.

Najefikasniji je bio Jonas Maciulis sa 16 poena, Stefon Lazme je dodao 14, a Sofoklis Skorcijanitis je ubacio 10. Devet poena je ubacio Dašon Vud za ekipu Albe, a osam Nihad Đedović.

Barselona je u prošlom kolu obezbedila plasman u ’plej-of’, a sada je savladala Bešiktaš 86:61, koji je i dalje bez pobede u ovom delu takmičenja. Najefikasniji u ekipi Barselone bio je Nejtan Džavai sa 16 poena i devet skokova, a Erazem Lorbek je dodao 12. Ozer Cevher je bio najevikasniji u turskoj ekipi sa 18 poena, a Gasper Vidmar je ubacio 13.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track