Maljković: Partizan želi bez poraza do titule i istorije
Foto: Www.kosarka24.rs

Borba za titulu

Maljković: Partizan želi bez poraza do titule i istorije

Košarka -
Partizan Galenika je prvo regionalnu ligu završio sa skorom 20-0, da bi zatim osvojile i “Kup Milana Cige Vasojevića” sa tri pobede u nizu. Nakon prvog trofeja ove sezone, usledili su trijumfi nad Vojvodinom u polufinalu i Radivojem Koraćem u finalu MŽRKL.

BEOGRAD - Košarkašice Partizana i Radivoja Koraća odigraće prvi meč finalne serije prvenstva Srbije u subotu, 30. marta od 18 časova u Hali sportova.

Biće to dobra prilika da ‘crno-bele’ nastave neverovatan niz u kojem su do sada zabeležile 29 pobeda bez poraza u domaćim takmičenjima.

Tim Marine Maljković je ove sezone prethodno osvojio Kup i Međunarodnu žensku regionalnu košarkašku ligu bez izgubljene utakmice. Uprkos dominaciji, Maljkovićeva je upozorila da to da će biti neophodno da njene igračice svaku utakmicu shvate maksimalno ozbiljno.

- Na najozbiljniji mogući način pristupamo finalu protiv Koraća u želji da uspešno završimo sezonu i osvojimo i treći trofej. Moje igračice na poslednjim treninzima pokazuju želju. Glad za pobedom je ključ. Mi jesmo bolji tim, ali samo kad smo gladni uspeha i igramo svojom punom snagom. Ako igramo 10% slabije od svog punog kapaciteta, to neće biti dobro za nas - rekla je Maljkovićeva.

Košarkašica Partizana, Milica Dabović, takođe je istakla da je motivacija za osvajanje trećeg trofeja vrlo jaka.

- Bila bih neizmerno srećna da podignem i treći trofej ove godine. Maksimalno ćemo se boriti da ostvarimo cilj. Želimo da na narednim utakmicama pokažemo koliko smo rada uložili cele sezone - rekla je Dabovićeva.

‘Crno-bele’ su ove sezone najuspešniji tim u Evropi po rezultatima u domaćim takmičenjima. One su, pored slovačkih Košica, jedine bez poraza na kontinentu, ali izabranice Marine Maljković imaju više odigranih utakmica. Po tome su košarkašice Partizana čak ispred i osvajača Evrolige, ruskog Jekaterinbuga koji ima jedan poraz u domaćoj ligi.

Partizan Galenika je prvo regionalnu ligu završio sa skorom 20-0, da bi zatim osvojile i “Kup Milana Cige Vasojevića” sa tri pobede u nizu. Nakon prvog trofeja ove sezone, usledili su trijumfi nad Vojvodinom u polufinalu i Radivojem Koraćem u finalu MŽRKL. U domaćem plej-ofu u četvtrfinalu i polufinalu savladani su Šabac i Crvena zvezda pa se tako došlo do niza od 29 trijumfa.

‘Crno-bele’ su ekipu Radivoja Koraća ove sezone pobedile ukupno četiri puta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track