Partizan lako dobio Vojvodinu

Košarkaška Superliga

Partizan lako dobio Vojvodinu

Košarka -
Crno beli slavili sa 88:59

Košarkaši Partizana savladali su Vojvodinu u derbiju trećeg kola domaće Super lige 88:59 (18:11, 22:9, 18:18, 30:21) i time nastavili pobednički niz u takmičenju u kom brane titulu.

Od prvog do polsednjeg minuta domaći košarkaši, koje je u odsustvu kažnjenog trenera Duška Vujoševića sa klupe predvodio Velimir Gašić, su kontrolisali meč, i Vojvodina nije imala ni najmanju šansu da napravi iznenađenje.

U redovima Partizana, Bogdanović je ubacio 16, Lovernj 15, a Milosavljević 12, dok je kod Vojvodine Zeković ubacio 17, a Boltić 11 poena.

Pomoćni trener Partizana Velimir Gašić, rekao je da su se njegovi košarkaši pribojavali meča sa Vojvodinom, ali da su problemi rešeni izuzetnim naporom.

"Mi smo se pribojavali ove utakmice zbog problema unutar tima, odnosno povrede Vladimira Lučića i suspenzije Davisa Bertansa. Osim toga i neki igrači, koji su bili na parketu, imali su problema sa povredama, ali je ceo tim pružio maksimalan napor i učinio sve da se izostanak tih za nas važnih igrača što manje oseti", rekao je Gašić.

Gašić je istakao i zamerke na igru tima, ali i dobre strane parije koju su pružili.

"Problem nam je predstavljao preveliki broj izgubljenih lopti i nedopustivo veliki broj promašenih penala. Imali smo i pad u trećoj četvrtini, koji nije dugo trajao, a ono što je jako bitno jeste da je naš skok bio dobar, što je već odavno jedna od najvažnijih stvari u sistemu igre Partizana", kazao je Gašić.

Pomoćni trener šampiona Srbije ocenio je da je Vojvodina dobar tim i poželeo im je sreću u borbi za plasman u ABA ligu.

Trener Vojvodine Siniša Matić rekao je da je njegov tim previše poštovao Partizan, ali da ionako nije došao da se bori za bodove protiv crno-belih.

"Možda smo malo previše poštovali Partizan, a igrači bili pod utiskom celog ambijenta pa smo loše počeli. U jednom trenutku u drugom poluvremenu igrali smo ravnopravno, ali to je kratko trajalo. Nadali smo se da će nas Partizan potceniti, ali su zbog povreda shvatili ovaj meč jako ozbiljno... Naš cilj je borba za četvrto mesto i nismo došli u Beograd da osvajamo bodove", rekao je Matić.

Trener novosadskog tima kazao je da je njegov tim bolji nego što je večeras pokazao i da će se to videti kada se ekipa uigra pošto je od skoro u ovom sastavu.

Tekstualni prenos

Pitanje je bilo samo kojom razlikom će crno-beli doći do trijumfa. Navijači u Pioniru ovacijama su dočekali ulazak Đekića u igru u 33. minutu, a njihovo zadovoljstvo bilo je još veće kada je Đekić koji minut kasnije ubacio pet poena u nizu, u završnici i još jednu trojku.

Šansu u završnici meča dobili su mladi Mladen Đorđević i Mihajlo Andrić, a Partizan je u laganom ritmu priveo meč kraju i prednost čak uspeo i da uveća protiv slabe Vojvodine - 88:59.

Četvrta četvrtina

Marko Čakarević dobio je veću minutažu i dobro ju je koristio, a Vojvodina je na drugoj strani tek iz 12. pokušaja ubacila prvu trojku (Zeković).

Domaći tim zaigrao je nešto opuštenije uljuljkan visokom prednošću, a Zeković, Ivelja i Stojačić poentirali su na drugoj strani i smanjili su prednost na 46:35. Kratak period dobre igre gostiju Partizan je prekinuo serijom 5:0 – Milosavljević je pogodio trojku, a Lovernj je zakucao za 51:35.

Meč je potom ponovo uplovio u mirne vode, pa je pred poslednjih deset minuta bilo 20 poena razlike (58:38).

Treća četvrtina

Partizan lako dolazio do poena, što se brzo odrazilo na rezultat. Neorganizovana igra Vojvodine značila je da tim trenera Siniše Matića teško može da istopi 15 poena zaostatka za rivalom. Drugu četvrtinu obeležio je i veliki broj promašenih slobodnih bacanja, ali je Partizan i pored toga lako kontrolisao meč.

Druga četvrtina

Boljim procentom šuta i skokom, Partizan je već u prvih deset minuta pokazao da neće dozvoliti iznenađenje. Lovernj i Bogdanović su najefikasniji u domaćem timu, a kod Novosađana, koji su posle početnih 5:0 za Partizan uspeli samo da priđu na 8:5 bolji od istalih bio je Marojević.

Prva četvrtina

Biće to duel dva tima, koja uz kragujevački Radnički imaju maksimalan učinak u prva dva kola. Partizan će biti oslabljen neigranjem kažnjenog Davisa Bertansa, koji je kažnjen sa mečom neigranja zbog isključenja na derbiju sa Crvenom zvezdom, a na klupi neće biti ni trenera Duška Vujoševića, koji je suspendovan na naredna dva duela. Ovo će biti šesti meč u sezoni na kojem trener crno belih neće biti uz liniju terena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track