PRIJALA MU PAUZA: Bertans najbolji u pobedi Partizana

Košarkaška Superliga

PRIJALA MU PAUZA: Bertans najbolji u pobedi Partizana

Košarka -
Patizan savladao Slobodu 83:62 i upisao četvrti trijumf u Superligi

Košarkaši Partizana u u 4. kolu, pred 3.000 ljudi, u Užicu pobedili Slobodu 83:62 (20:13, 22:12, 21:16).

Ekipa trenera Duška Vujoševića, koga je zbog suspenzije i na ovom meču menjao pomoćnik Velimir Gašić je sačuvala stopostotan učinak, dok je Užičanima ovo treći poraz. Najefikasniji u Partizanu bio je Davis Bertans, koji se vratio u timu posle meča kazne zbog isključenja u derbiju sa Crvenom zvezdom sa 23 poena (trojke 5 od 8), Leo Vesterman je postigao 11, a Dejan Musli 10 poena. U domaćoj ekipi Branko Anđić je upisao 19 poena, Vasić i Vučićević po 7...

Pomoćni trener košarkaša Partizana Velimir Gašić rekao je posle pobede da su igrači na pravi način pristupili utakmici i kontrolisali igru od prvog do poslednjeg minuta.

"Užice ima domaći teren koji ume da bude neprijatan ako se u meč ne uđe na pravi način. Mi nismo hteli da napravimo tu grešku. Igrači su imali veoma kvalitetan pristup, uspeli smo da nametnemo igru i ritam koji nam odgovara. Kontrolisali smo rezultat i sve je na terenu išlo u našu korist", kazao je Gašić novinarima posle utakmice.

Trener Slobode Vladimir Đokić kazao je da je Partizan zasluženo pobedio i potvrdio šampionske ambicije.

"Partizan je bio dominantan, shvatio nas je veoma ozbiljno i to je njihov dodatni kvalitet. Moji igrači su možda sa malo više respekta ušli u utakmicu. Naše ambicije u ovoj ligi su da pružimo što jači otpor najboljim timovima, dok Partizan ima cilj da osvoji titulu i danas je zasluženo pobedio", rekao je Đokić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track