SKANDAL: Nestale finansije košarkaške lige!
Foto: Sasa Pavlic

SKANDAL: Nestale finansije košarkaške lige!

Košarka -
Čelnicima KLS preti prijava zbog nepodnošenja završnog računa, koji je morao biti predat još 1. 3.

Ovo je za sud!Svega nekoliko dana pošto je na račun direktora Košarkaške lige Srbije (KLS) Predraga Bojića stiglo pregršt optužbi na preblago kažnjavanje učesnika incidenata na „večitom derbiju“, na pomolu je nova afera vezana za rukovodstvo ovog takmičenja.Uoči poslednjeg sastanka predsedništva Udruženja klubova KLS, koji je odložen zbog nedostatka kvoruma, novom predsedniku UKKSL Darku Jovičiću (Tamiš) dostavljena su dokumenta za potpis s datumom decembar 2012?! On je to odbio uz obrazloženje da ne može da se lati posla dok ne dobije svu dokumentaciju na uvid.Iako je Jovičić izabran na ovu funkciju u decembru prošle godine, organi KLS trebalo je da mu dostave sve papire vezane za rad organizacije, među kojima i završni račun za 2012. godinu. Jovičić je kao predsednik po statutu odgovoran za poslovanje ovog udruženja.Kako Kurir saznaje, izveštaja nema, a rok za njegovo podnošenje Agenciji za privredne registre (APR) istekao je 1. marta ove godine. S obzirom na to da u međuvremenu nije zakazana Skupština UKKLS, na kojoj je trebalo da se izjašnjava o završnom računu, najverovatnije je da izveštaj nije ni predat APR.Postoji mogućnost da je izveštaj i poslat, ali da prethodno nijedan klub nije imao uvid u njegov sadržaj. I po jednom i po drugom scenariju, nedostavljanje završnog računa povlači za sobom odgovornost, koja se po slovu zakona tretira kao privredni prestup.

Stojačić i dalje predsednik?!Na zvaničnim internet stranicama Agencije za privredne registre i KLS kao predsednik Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije i dalje se vodi Zoran Stojačić, kome je mandat istekao prošle godine. On je na funkciju izabran ispred KK Proleter, a kako je klub ispao iz lige, prestao je i njegov mandat. Ovo još više izaziva sumnju u regularnost poslovanja KLS.

Organi KLSPredsedništvo: šest članovaPredsednik UKKLS: Darko JovičićDirektor: Predrag BojićSekretar: Milan TasićPredsednik sudijske komisije: Branko Jovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track