Mutno u KLS: Utvrdićemo ko je kriv!

Češljanje

Mutno u KLS: Utvrdićemo ko je kriv!

Košarka -
Predsednik KLS Darko Jovičić kaže da će se otkriti čija je odgovornost za sporni finansijski izveštaj Košarkaške lige za 2012.

Provera u toku.Predsednik Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije Darko Jovičić ne želi da potpiše dokument o primopredaji finansijskog stanja lige dok prethodno ne proveri jesu li svi papiri i poslovanja iz prethodnog mandata „čisti“.- Ne želim da potpišem ovlašćenje za zastupanje klubova i primopredaju finansijskog stanja dok se ne uverim da je pre mog mandata sve bilo regularno. Ne znam šta me čeka - izjavio je Jovičić za Kurir.O umešanosti direktora takmičenja KLS Predraga Bojića u mutne radnje sa finansijama Jovičić dodaje da krivica nije direktno na njemu, ali da je njegova kancelarija delimično odgovorna.- Bojić kao direktor takmičenja ne snosi odgovornost za to, ali kancelarija, čiji je on član, jeste delimično odgovorna. Da li sekretar ili direktor, to tek treba da utvrdim tumačenjem Statuta.Predsednik KLS naglašava da veruje da je finansijski izveštaj za 2012. godinu predat, ali da ga nisu usvojili Skupština i Predsedništvo, što je direktno kršenje Statuta KLS.- Postoje dve varijante. Jedna je da izveštaj nije predat uopšte, iako ja mislim da jeste, i da je zakon ispoštovan u tom pogledu. A druga, ukoliko jeste predat, nameće pitanje da li su taj izveštaj prethodno usvojili Skupština i Predsedništvo - zaključio je Jovičić.

Predrag Bojić
Predrag Bojić

Darko Jovičić: Malo mi je godinu dana!Darko Jovičić ističe da je veliki problem što mandat za predsednika Udruženja klubova KLS traje samo jednu godinu, što je dovoljno samo za uhodavanje i tumačenje pravila za obavljanje ove funkcije.- Pola mandata će mi proći dok ustanovim situaciju i uđem u detalje Statuta. Mislim da je godinu dana prekratak period, taman kada uđem u materiju, mandat mi se završava. Definitivno bi trebalo da se izvrše neke promene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track