SKANDAL: Džordan bio otrovan picom

Novi detalji

SKANDAL: Džordan bio otrovan picom

Košarka -
Trener košarkaša Čikago Bulsa Tim Grover otkrio je kako je Majkl Džordan bio otrovan uoči pete utakmice NBA finala 1997. godine protiv Jute

Nekadašnji trener košarkaša Čikago Bulsa Tim Grover otkrio je kako je Majkl Džordan bio otrovan uoči pete utakmice NBA finala 1997. godine protiv Jute.

"Bili smo smešteni u hotelu i svi su znali da je to mesto gde odsedaju Bulsi uoči utakmica protiv Jute. Majkl je ogladneo, a kako posluga za sobu više nije radila nazvao sam obližnji restoran i naručio picu", prisetio je Grover:

"Pet osoba nam je donelo picu i odmah sam mu rekao da imam loš predosećaj. Od svih igrača u sobi, jedino je on jeo. Sve je te večeri bilo u redu, a onda sam dobio telefonski poziv oko dva sata ujutro. Došao sam u sobu, a Majkl se na krevetu grčio od bolova. Odmah smo znali da nije gripa, već trovanje hranom. Namera je bila jasna, onemogućiti da neki od naših igrača ne nastupe", rekao je Grover.

Peta utakmica ostala je poznata kao "Grip utakmica", a u njoj je bolesni Džordan ubacio 38 poena i omogućio svojoj ekipi da pobedom 90:88 povede u seriji s 3:2. Slika koja je nakon te utakmice obišla svet i Džordanov "pad" u ruke Pipena, koji ga je doslovno izneo sa parketa.

Nekoliko dana kasnije Čikago je slavio i pred svojim navijačima s 90:86, čime je osvojio titulu NBA prvaka. Džordanu, koji je ubacio 39 poena te bio proglašen najkorisnijim igračem finala, bio je to peti od šest naslova u karijeri.

http://www.youtube.com/watch?v=2os-hfXSUlA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track