OBRADOVIĆ PROMENIO STAV: Želim u NBA!

Traži izazov

OBRADOVIĆ PROMENIO STAV: Želim u NBA!

Košarka -
Ako me bitan NBA tim bude pozvao, razmisliću o ponudi i mogao bih da odem. Ne želim da idem u ekipu koja nema šanse da se domogne plej-ofa, rekao je najtrofejniji evropski trener

Najtrofejniji evropski košarkaški trener Željko Obradović, rekao je da je posle boravka u trening kampu Detroit Pistonsa promenio mišljenje o NBA ligi i da bi u slučaju poziva nekog od najjačih timova otišao da radi u Ameriku.

"Kada sam doneo odluku da odmaram godinu dana, to sam pre svega učinio jer sam radio u jednom klubu punih 13 godina. Bilo bi mi vrlo teško da se priviknem na trenutnu promenu. Mislim da sam povukao ovaj potez u savršenom momentu. Rekao sam svetu da neću biti trener ove sezone i da ću se odmoriti do juna. Ako dobijem ponudu za sledeću sezonu, pričaću sa porodicom, ali ću sam doneti odluku, jer želim da budem deo projekta u kojem mogu da budem srećan. To će biti najvažnije od svega", rekao je Obradović i dodao:

"Gledao sam sam pripremu za NBA sezonu i verujem da mogu tamo da radim. I to ne samo ja, već i ostali evropski treneri. Ne znam da li će me neko zvati iz NBA. Mogu da kažem da me do sada niko nije zvao, jer mi se više sviđala ideja o življenju u Evropi. Međutim, sada se to promenilo. Ako me bitan NBA tim bude pozvao, razmisliću o ponudi i mogao bih da odem. Ne želim da idem u ekipu koja nema šanse da se domogne plej-ofa. Do sada nije bilo nikakvih kontakata sa bilo kojim NBA timom," rekao je Obradović, a prenosi Sportando.

Ukoliko ode u NBA Obradović bi bio prvi trener van američkog kontitenta, koji bi bio prvi strateg jednog NBA tima, a konačnu odluku o tome donose vlasnici klubova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track