Nikolić: Jedna lopta mogla bi da odluči o Evroligi

Fajnal for ABA lige

Nikolić: Jedna lopta mogla bi da odluči o Evroligi

Košarka -
vezdini aduti su skok i jake kontre, ako to iskontrolišemo, eto nas u finalu, a otvaraju se i vrata Evrolige - rekao je Nikolić

KRAGUJEVAC - Trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić rekao je danas da će polufinalni duel Jadranske lige sa Crvenom zvezdom biti neizvestan i da bi "jedna lopta" mogla da odluči ko će u finale, a samim tim i u Evroligu.

"Utakmica u Laktašima biće jedna od onih 50-50. Motiv je pođednak, moguće je da opet bude meč na "jednu loptu", kao i naš poslednji. Verujem da će moji igrači ovaj put imati veću koncentraciju. Zvezdini aduti su skok i jake kontre, ako to iskontrolišemo, eto nas u finalu, a otvaraju se i vrata Evrolige", izjavio je Nikolić za klupski sajt.

Iskusni stučnjak istakao je da je svestan prednosti košarkaša Zvezde.

"Ideja mi je da imamo mnogo jaču odbranu i da budemo bolji u skoku, to su segmenti u kojima rival može da nas nadigra. Moramo bolje da zagrađujemo koš, dobijamo duele u vazduhu, jer u tom slučaju naši igrači će nositi igru", dodao je on.

Kragujevčani su se sa Zvezdom ove sezone sastali četiri puta i samo jednom pobedil. Posebno dobro pamte najubedljiviji porazu u polufinalu Kupa Radivoja Koraća (90:64).

"Zvezda nas je jedino u Kupu apsolutno nadigrala, pre svega fenomenalnom odbranom, Ćapina su nam tada paralisali. Morali smo da budemo raznovrsniji, da imamo sekundarne kontra-napade, da se dodajemo više. Sve su to pouke iz te utakmice koje sada treba da primenimo u Laktašima", poručio je Nikolić.

Najbolji igrač Radničkog Aleksandar Ćapin veruje da Kragujevčani mogu do pobede.

"Navijači mogu da očekuju da se nećemo štedeti. Pitanje sticanja prava na Evroligu i borba za titulu prvaka Jadrana je sada pitanje jedne jedine utakmice. Zvezda je od početka ciljala ovakav meč, a mi smo iz prikrajka došli u ovu poziciju i mislim da nam je u tom smislu lakši položaj. Nastojaćemo da kontrolišemo utakmicu, stvorimo šansu za finale i ugrabimo je u tih 40 minuta koji nas čekaju", rekao je Ćapin.

Polufinalni duel između Crvene zvezde i Radničkog igra se u četvrtak od 17 sati, dok je drugo polufinale između Igokee i Partizana na programu od 21 sat.

Pobednici polufinala izboriće plasman u Evroligu.

Finale je na programu u subotu od 20.30 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track