Bruklin i Hjuston ostali u seriji, Atlanta izjednačila
Foto: Reuters

NBA

Bruklin i Hjuston ostali u seriji, Atlanta izjednačila

Košarka -
Netsi smanjili prednost Čikaga, isto kao i Hjuston

BEOGRAD - Košarkaši Bruklin Netsa produžili su svoju prvu sezonu u novom domu tako što su kod kuće pobedili Čikago sa 110:91 i tako smanjili prednost rivala na 3:2 u seriji prvog kola plej-ofa Istočne konferencije.

Bruk Lopez postigao je 28 poena i 10 skokova, a Deron Vilijams doprineo je pobedi sa 23 poena i 10 asistencija. Posle poraza od pre dva dana koji ih je doveo na prag eliminacije, Netsi su izborili ovaj trijumf agresivnošću i skokom.

"Bili smo vrlo agresivni, kao i u prošlim utakmicama. Mislim da je razlika bila u tome što smo sada izdržali svih 48 minuta", rekao je Lopez.

Pre dva dana Čikago je slavio posle tri produžetka sa 142:134, ali danas nije iskoristio prvu od tri šanse da prođe u drugi krug plej-ofa. Nejt Robinson predvodio je Čikago sa 20 poena i osam asistencija. Bulsi će u četvrtak biti domaćini, a ako ne uspeju da pobede, sedmi meč će se igrati u Bruklinu.

Hjuston je kod kuće pobedio Oklahomu sa 105:103 i tako se spasao eliminacije i smanjio prednost rivala u seriji na 3:1. Čendler Parsons je postigao 27 poena za Hjuston, koji je konačno pronašao način da završi utakmicu kako treba. Rokitsi su u prethodne tri utakmice vodili u poslednjoj četvrtini, samo da bi Oklahoma uspevala da preokrene na kraju. To se umalo desilo i sinoć, pošto je Kevin Durent postigao pet brzih poena i priveo Oklahomu na dva poena zaostatka. Nakon toga je Džejms Harden promašio dva šuta za Hjuston i dao Tanderu poslednju šansu. Redži Džekson je, međutim, promašio poslednji šut a Serž Ibaka je uhvatio ofanzivni skok i promašio polaganje u poslednjoj sekundi.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Durent sa 38 poena. Atlanta je pobedom kod kuće od 102:91 izjednačila seriju na 2:2 sa Indijanom. Krilo Atlante Džoš Smit postigao je lični rekord u plej-ofu sa 29 poena. Indijanu je predvodio Pol Džordž sa 21 poenom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track