ŠAMPION PAO: Radnički u penal završnici pobedio Partizan!

Prvi poraz crno-belih u Superligi

ŠAMPION PAO: Radnički u penal završnici pobedio Partizan!

Košarka -
Radnički je u sedmom kolu SLS savladao Partizan s 81:78

KRAGUJEVAC - Košarkaši Radničkog pobedili su ekipu Partizana rezultatom 81:78 (22:23, 20:21, 21:16, 18:18) u derbi meču sedmog kola Superlige Srbije.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Teriko Vajt sa 26 poena, dok su Birčević, Borisov i Nikolić dodali po 12. U ekipi Partizana istakao se kapiten Vladimir Lučić sa 20 poena, dok su Bogdan Bogdanović i Nemanja Gordić ubacili po 11.Partizan je zadržao prvo mesto na tabeli sa šest pobeda i jednim porazom, dok je Radnički peti sa tri trijumfa i četiri neuspeha.Partizan će u subotu gostovati Mega Vizuri, dok će Radnički dočekati Konstantin.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da se u porazu od Radničkog video umor ekipe posle trijumfa na završnom turniru Jadranske lige u Laktašima.

"Čestitam Radničkom na pobedi, koja je njima bila od izuzetnog značaja. Donekle se u igri osetila i posledica istrošenosti iz Laktaša, ali mi moramo da nastavimo da igramo na nivou finalnog turnira. U redovima Radničkog odlično je igrao Vajt, tome smo i mi doprineli slabijom odbranom", kazao je Vujošević.TOK UTAKMICE

Igrači Partizana su na 12 sekundi pre kraja napravili prekršaj nad Borisovim, koji je pogodio oba bacanja za 79:76. Bertans je iskoristio oba bacanja i smanjio na 79:78. Vajt je zatim pogodio oba penala za Radnički za 81:78, a crno-beli nisu iskoristili poslednji napad za izjednačenje.

Ekipe su se potom smenjivale u vođstvu, a Radnički je na nešto više od minut pre kraja poveo s 76:73. Crno-beli potom nisu iskoristili napad, kao ni domaći. Lučić je sa penala 17 sekundi pre kraja smanjio na 76:75. Borisov je pogodio jedno slobodno bacanje za 77:75. Gordić je iskoristio jedno bacanjeza 77:76.Radnički je već na početku poslednjeg dela meča poveo s 66:60, a to je bila najveća prednost domaćeg tima u dosadašnjem toku utakmice. Partizan je serijom 8:1 u 33. minutu poveo s 68:67. IV četvrtinaPartizan je zaigrao angažovanije u trećoj četvrtini, a u 24. minutu gosti su poveli s 54:46. Radnički se u 28. minutu približio na 57:55. Međutim, domaći košarkaši su treću četvrtinu rešili u svoju korist s 63:60.

III četvrtinaPartizan je bolje počeo i drugu četvrtinu, a u 12. minutu bilo je 28:22. Međutim, Kragujevčani su serijom trojki stigli do izjednačenja. Do kraja druge četvrtine ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je Partizan na poluvreme otišao s vođstvom od 44:42.II četvrtina

Partizan je bolje ušao u meč i u trećem minutu zahvaljući osam poena kapitena Lučića došao do prednosti od 11:6. Radnički je zaigrao angažovanije u finišu prvog dela meča, a onda su se ekipe jedno vreme smenjivale u vođstvu. Kod domaćih su briljirali Vajt i Ćapin, a u ekipi Partizana Lučić i Musli. Crno-beli su prvih 10 minuta dobili rezultatom 23:22.

I četvrtina

TOK UTAKMICE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track