Maljković: Pokušaćemo da obradujemo srpski narod!
Foto: KURIR

Ne obećava medalju

Maljković: Pokušaćemo da obradujemo srpski narod!

Košarka -
Maljkovićeva je istakla da su košarkašice srećne što predstavljaju Srbiju

BEOGRAD - Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da ne može da obeća napad na medalju na predstojećem prvenstvu Evrope u Francuskoj, ali da će njene košarkašice velikom borbenošću moći da se nose sa suparnicama."Bilo bi prepotentno da pominjem napad na medalju. Biću presrećna svakom pobedom moga tima, jer to je realnost. Daćemo sve od sebe da se pripremimo na najbolji način. Srećne smo što predstavljamo Srbiju i pokušaćemo u ovom teškom trenutku za našu zemlju da obradujemo srpski narod", reka je Maljkovićeva.Srbja će na prvenstvu Evrope od 15. do 30. juna u Francuskoj igrati u grupi "C" sa Letonijom, Velikom Britanijom i domaćinom Francuskom.

"Svesni smo da igramo protiv timova koji su mnogo jači od nas po rankingu, kako na individualnom, tako i na timskom planu. To su sve brži i bolji timovi od nas i svesni smo da nas ocekuje sam krem evropske košarke. Međutim, mom timu niko ne moze da oduzme želju, entuzijazam i veliku borbenost i samo se jakim kolektivom možemo se suprotstaviti objektivno boljem protivniku", dodala je Maljković.Seniorke su završile prvi deo priprema na Zlatiboru gde su u oba kontralna meča protiv muške kadetske selekcije doživele ubedljive poraze - 75:55 i 86:61."Sve sto smo želeli da napravimo u prvoj nedelji priprema obavili smo na pravi način. Zadovoljna sam, upoznala sam veliki broj igračica s kojima sam se susrela prvi put. Možda je naša košarka dobila dobru i fizičku jaku generaciju kadeta, a možda ćemo sledeće godine na pripreme zvati pionire", našalila se Marina Maljković.Ona je dodala da su posle prvog dela priprema sa spiska otpale Snežana Čolić, Jelena Jovanović, Jovana Jakšić i Katarina Vučković, dok će se 11. maja reprezentaciji priključiti Milica Dabović, Tamara Radočaj, Dajana Butulija, Tijana Ajduković, Maja Škorić i Ines Ajanović.

Kapiten reprezentacije Milica Dabović rekla je da bi volela da uspešnu sezonu u Partizanu prenese i u dres reprezentacije.

"Kao kapiten, želja mi je da pobednički mentalitet iz Partizana prenesem u reprezentaciju. Mi smo mlad tim, okupile smo se prošle godine i mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe kada budemo igrali za Srbiju", poručila je Dabović.

Reprezentaicja u nastavku priprema za EP 13. maja putuje u Kranjsku Goru gde će odigrati pripremne mečeve protiv Belgije, a po povratku u Beograd odigraće dva meca protiv Švedske i učestvovaće na tradicionalnom turniru protiv Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track