Spanulis MVP Evrolige

Priznanje

Spanulis MVP Evrolige

Košarka -
Spanulis je prosečno postizao 14,7 poena, uz 5,59 asistencija, najčešće je fauliran igrač u elitnom takmičenju (5,41) i deveti po indeksu korisnosti (15,4)

LONDON - Košarkaš Olimpijakosa Vasilis Spanulis proglašen je danas za najkorisnijeg igrača Evrolige u sezoni 2012/2013.

Spanulis je prosečno postizao 14,7 poena, uz 5,59 asistencija, najčešće je fauliran igrač u elitnom takmičenju (5,41) i deveti po indeksu korisnosti (15,4).

Plejmejker Olimpijakosa, branioca trofeja, prethodno je izabran u idealnu petorku Evrolige zajedno sa kapitenom reprezentacije Srbije i centrom moskovskog CSKA Nenadom Krstićem, Antom Tomićem (Barselona), Rudijem Fernandezom (Real Madrid) i Dimitrisom Dijamantidisom (Panatinaikos).

Na današnjoj ceremoniji u londonskom "Siti Holu" nagrade su uručene i Kostasu Papanikolauu iz Olimpijakosa za "Zvezdu u usponu" i Bobiju Braunu iz Montepaskija, trofej "Alonso Ford" za najboljeg strelca Evrolige.

"Lep je osećaj osvajati individualne nagrade, ali pod uslovom da tim ima uspeha. Uspeli smo da se plasiramo na fajnal-for i imamo šansu da i ove godine napravimo veliki uspeh", rekao je Spanulis.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track