Majami i Memfis blizu finala

NBA PLEJ-OF

Majami i Memfis blizu finala

Košarka -
Naredne utakmice, u kojima će domaćini biti Majami i Oklahoma, igraće se u noći između srede i četvrtka.

NJUJORK - U 4. utakmici polufinala plej ofa Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Majami je jutros u Čikagu savladao Bulse sa 88:65 i poveo sa 3:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Sa 3:1 u polufinalnoj seriji plej ofa, ali Zapadne konferencije, poveo je i Memfis savladavši Oklahomu, posle produžetka, sa 103:97.

Za razliku od Majamija koji je od početka kontrolisao i igru i rezultat protiv Čikaga, Memfis je u duelu sa Oklahomom prošao put sličan onom kojim je Olimpijakos stigao do evropske titule.

Jer, kao i Olimpijakos protiv Reala, tako je i Memfis protiv Oklahome u jednom trenutku gubio sa 17 poena razlike (29:46). Od tog trenutka domaćin je, "jureći" rezultat pojačao agresivnost i krajem treće deonice konačno stigao do izjednačenja (72:72).

S obzirom na ulog neizvesna završnica bila je zagarantovana. Predviđanja su se obistinila i do kraja se igralo koš za koš. Poenima iz slobodnih bacanja Zek Randolf i Mark Gasol doneli su prednost Memfisu u samom finišu susreta 94:92, ali je Kevin Durent 6,4 sekunde pre poslednjeg zvuka sirene izjednačio na 94:94 i timove odveo u produžetak.

U dodatnih pet minuta spretniji su bili domaćini i tako stigli na korak od finala plej ofa Zapada.

Sa 23 koša, 11 skokova i šest "rampi" Gasol je bio najistaknutiji pojedinac Memfisa, dok je sa 27 poena Durent prednjačio u poraženom timu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track