NA PREDLOG ZVEZDE: Smenjen Predrag Bojić
Foto: Zorana Jevtic

Novi potresi u srpskoj košarci

NA PREDLOG ZVEZDE: Smenjen Predrag Bojić

Košarka -
Kao razlozi za smenu navode se loše finansijsko stanje i neadekvatno kažnjavanje kubova.

BEOGRAD - Direktor Agroživ košarkaške lige Srbije Predrag Bojić smenjen je danas sa te funkcije, kolo pre kraja regularnog dela lige, prenose beogradski mediji.

Prema informacijama medija, predlog za nepoverenje Bojiću je došao od strane predstavnika Crvene zvezde Telekom, a za smenu je glasala većina. Jedini protiv bio je predstavik Partizana, dok je Radnički iz Kragujevca bio uzdržan. Kao razlozi za smenu navode se loše finansijsko stanje i neadekvatno kažnjavanje kubova.

Bojića će na poziciji direktora KLS zameniti dosadašnji predsednik Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije Darko Jovičić iz KK Tamiš.

Dosadašnji direktor košarkaške Superlige Predrag Bojić nije želeo da komentariše smenu sa te funkcije i rekao je da će razmisliti da li će pričati o tome.

"Bilo je predsedništvo i smenili su me i to je tako. Nemam komentar i ne znam da li da komentarišem. Razmisliću pa ću odlučiti", rekao je Bojić agenciji Beta.

Na pitanje novinara šta može da napiše iz razgovora, Bojić je rezignirano rekao:

"A šta da se piše uopšte?".Klubovi koji su danas glasali o smeni Predraga Bojića sa mesta direktora Košarkaške lige Srbije dogovorili su se da ne komentarišu sednicu Predsedništva, dok je vršilac dužnosti direktora Darko Jovičić najavio saopštenje.

Crvena zvezda, Vojvodina, FMP i Jovičić, koji predstavlja manje klubove, na sednici su glasali za smenu Bojića, Partizan je bio protiv, a Radnički nije imao pravo glasa. Agenciji Beta je u tim klubovima rečeno da je dogovoreno da se ništa ne komentariše, a Jovičić je najavio saopštenje.

"Izdaćemo saopštenje o smeni, a molim vas da o funkcionisanju lige pričamo kada se završi plej-of. Apelujem i na vas u medijima da se fokusiramo na aktere i lepu košarku, a posle toga ćemo pričati o svemu i iznećemo kompletan plan funkcionisanja lige", rekao je Jovičić Beti.

U nedelju se igra poslednje kolo doigravanja, a 28. maja počinje plej-of.

Vršilac dužnosti direktora takmičenja Košarkaške lige Srbije Darko Jovičić, iako je najavio, u današnjem saopštenju nije objasnio razloge za smenu dosadašnjeg direktora Predraga Bojića.

U saopštenju za javnost, izdatom nakon sednice Predsedništva Udruženja klubova KLS, samo se navodi da je Predrag Bojić razrešen dužnosti i da je za vršioca dužnosti direktora do kraja takmičarske sezone imenovan predsednik Udruženja klubova KLS Darko Jovičić.

"Nakon završetka takmičarske sezone, održaće se sastanak Predsedništva na kome će se doneti odluka o izboru novog direktora takmičenja i izvršiti pripreme za održavanje redovne Skupštine UK KLS", navodi se u saopštenju.

Takođe, apelovano je na medije da svu pažnju u narednom periodu usmere na završetak takmičenja. Crvena zvezda, Vojvodina, FMP i Jovičić, koji predstavlja manje klubove, na sednici su glasali za smenu Bojića, Partizan je bio protiv, a Radnički nije imao pravo glasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track