Košarkašice Srbije savladale Švedsku
Foto: Košarkaški Savez Srbije

Evropsko prvenstvo

Košarkašice Srbije savladale Švedsku

Košarka -
Izabranice selektorke Marine Maljković savladale su u novobeogradskoj Hali sportova selekciju Švedske u utakmici koju je obeležila nervozna igra sa dosta grešaka na obe strane

BEOGRAD - Košarkašice Srbije ostvarile su treću uzastopnu pobedu u pripremnom periodu za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Odlučujuću prednost naš tim, predvođen Jelenom Milovanović i Tamarom Radoćaj, ostvario je sredinom trećeg perioda kad je furioznom igrom za samo nekoliko minuta napravio seriju 16:2 i stekao kapitalnu prednost 55:39 koju je rutinski sačuvao do kraja meča: Srbija – Švedska 76:65 (19:21, 14:11, 26:14, 17:19).

I ovaj duel selektorka Marina Maljković iskoristila je da pruži šansu svim igračicama i isproba brojne taktičke varijante. Kapiten Milica Dabović i ostale reprezentativke najavile su ogromne mogućnosti u pojedinim delovima utakmice, ali takođe i da ima još dosta detalja na kojima treba raditi u preostalom delu pripremnog perioda. Ono što svakako može da raduje i hrabri je velika agresivnost i ogromna borbenost koja nije izostala ni jednog trenutka u duelu sa vrlo dobrom selekcijom Švedske.

"U principu nisam previše zadovoljna našim izdanjem. Mnogo smo lošije odigrali nego na pripremnim mečevima u Kranjskoj Gori protiv Slovačke i Belgije. Bilo je dosta oscilacija, uspona i padova, za šta donekle postoje i opravdani razlozi. Igrali smo pred domaćom publikom, zbog čega je bilo malo nervoze, bilo je takođe dosta izmena, jer sam htela da pružim priliku svakoj od igračica. U pojedinim momentima bilo je i dobre igre, ali da bi se ostvario željeni rezultat, potrebno je da se 40 minuta igra dobro u kontinuitetu. Očekujem da ćemo se već sutra u novom duelu sa Švedskom predstaviti u mnogo boljem izdanju bez obzira ko bude u sastavu", istakla je Marina Maljković, selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije.

SRBIJA: M. Dabović 10, A. Dabović 8, Milovanović 18 (10 sk, 3 ol), Krnjić, Rad 6, Radočaj 8 (8 as, 4 sk), Butulija, Ajanović 7, Popović, Čađo 6, Jovanović 3, Knežević, Matić 5, Vulić 5.

ŠVEDSKA: Ajla, Asa, F. Eldebrink 10, Kalman, Kad. Anderson 9, E. Eldebrink 12, Egneli 10, Stalvant, Bartold, Iderstrom 11, Halvarson 10, Kat. Anderson 3.

Reprezentativke Srbije će u nedelju od 18:00 časova u dvorani „Vizura“ u Zemunu odigrati još jednu kontrolnu utakmicu protiv Selekcije Švedske koja je će za razliku od današnjeg duela biti zatvorena za javnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track