NOVO FINALE: Partizan čeka Zvezdu ili Megu

Superliga

NOVO FINALE: Partizan čeka Zvezdu ili Megu

Košarka -
Partizan bolji od Vojvodine 82:61

NOVI SAD - Košarkaši Partizana plasirali su se u finale domaće Superlige, pošto su i u drugom meču polufinala plej ofa u Novom Sadu savladali Vojvodinu 82:61 (29:13, 17:16, 18:14,18:18 ) i sa 2:0 u seriji izborili pravo da se sa boljim iz duela Crvene zvezde i Mega Vizure nadmeću za titulu prvaka Srbije.

Crno-bele je do pobede predvodio Žofri Lovernj sa 20 poena i 11 skokova, dok je kapiten Vladimir Lučić meč završio sa 11 poena. U redovima domaćina najbolji je bio Zeković sa 16 poena.

Tekstualni prenos

Bez imalo motiva i jedni i drugi su ušli u poslednji period. Partizan je koristio dominaciju u reketu i povećao prednost na više od 20 poena. Treneri oba tima su na teren poslali mlade košarkaše.

Četvrta četvrtina

Početak drugog poluvremena obeležila je serija promašaja na obe strane, Partizan nije uspevao da ubaci za tri poena, ali je bio čvrst u odbrani, pa je prvi koš postignut tek na isteku trećeg minuta perioda.Igra se taman toliko koliko je potrebno da šampion naše zemlje lagano održi prednost od 15-20 poena.

Treća četvtrtina

Kapiten Partizana Lučić vezao je pet poena na startu druge četvrtine, a ispratili su ga Bertans i Vesterman, pa su "crno-beli" povećali prednost na 38:19. Do kraja poluvremena dosti su rutinski održavali prednost i čini se da već sada mogu da počnu pripreme za finale u kom će im rivali biti bolji iz duela Crvene zvezde i Mega Vizure.

Druga četvrtina

Od samog starta Partizan je stavio do znanja Vojvodini da ima nameru da u dva meča reši pitanje plasmana u finale. Izabranici trenera Vujoševića su u prvih deset minuta stekli veliku prednost, posle osam minuta bilo je 21:6 i teško je očekivati da se Vojvodina vrati u meč.

Prva četvrtina

Novosađani će pokušati da iznenade šampiona u "Slanoj bari" i izbore "majstoricu" koja bi se igrala u beogradskom "Pioniru".

U prvom meču ove serije Partizan je bio ubedljiv sa 79:54.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track