DOMINIRAO: Partizan demolirao Zvezdu za vođstvo u finalu

Košarkaška Superliga

DOMINIRAO: Partizan demolirao Zvezdu za vođstvo u finalu

Košarka -
Maestralnu partiju pružio je Dragan Milosavljević
1 / 7

BEOGRAD - Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu 82:54 (23:16, 20:12, 17:20, 22:6) i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji domaće Superlige, koja će se završiti kada jedna od ekipa ostvari tri pobede.

Partizan je odlično počeo meč, poveo 10:0, dok je Crvena zvezda prve poene iz igre zabaležila posle trojke Nelsona tek u sedmom minutu. Crno beli su posle dobrih odbrana makisimalno kažnjavali greške protivnika, te stoga ne čudi što su polovinom druge deonice imali velikih 36:20. Do kraja poluvremena Partizan je najviše zahvaljujući raspoloženom Draganu Milosavljeviću (21 poen za dve četvrtine, 29 na kraju) održao visoku prednost i na odmor se otišlo rezultatom 43:28.

Zvezda je bolje počela drugo poluvreme i postigla 11 vezanih poena, smanjivši na 43:39, a tu seriju prekinuo je Lučić dvojkom u četvrtom minutu nastavka. Nakon toga do kraja četvrtine igralo se poen po poen, tako da je Partizan u poslednju četvrtinu ušao sa vođstvom 60:48.

Poslednja četvrtina počela je nešto voljom igrom gostiju, ali Zvezda pri rezultatu 50:41 nije iskoristila nekoliko napada i šansu da se potpuno vrati u utakmicu, dok je na drugoj strani poenima Lučića i Milosavljevića, Partizan poveo 67:51.

Kada je Bertans nešto manje od četiri minuta pre kraja pogodio trojku za 70:51 postalo je jasno da će Partizan ostvariti prvu od tri potrebne pobede.

Druga utakmica finalne serije igra se u petak, 7. juna od 19 časova, a domaćin meča u Pioniru biće Crvena zvezda.

http://www.youtube.com/watch?v=axkjqQwol68
http://www.youtube.com/watch?v=MTZEa1rTeE0

Tekstualni prenos

Na polovini poslednje deonice čini se da će Partizan rutinski zabeležitii prvi trijumf u seriji

Poslednja četvrtina počela je nešto voljom igrom gostiju, ali Zvezda pri rezultatu 50:41 nije iskoristila nekoliko napada i šansu da se potpuno vrati u utakmicu, dok je na drugoj strani poenima Lučića, Partizan poveo 64:51

Četvrta četvrtina

Igra se koš za koš, a Partizan na kraju četvrtine vodi 60:48

Četiri minuta pre kraja treće deonice Milosavljević je pogodio četvrtu trojku 50:40

Polovinom treće četvrtine Partizan vodi 47:40

Zvezda je bolje počela drugo poluvreme i postigla 11 vezanih poena, smanjivši na 43:39, a tu seriju prekinuo je Lučić dvojkom u četvrtom minutu nastavka 45:39.

Treća četvrtina

Do krajqa poluvremena Partizan je održao visoku prednost i na poluvremenu vodi 43:28

Prednost Partizana raste iz minuta u minut. Izabranici trenera Vujoševića rastrčani su i razigrani i u odbrani i u napadu, Zvezda nema adekvatna rešenja, te i ne čudi što je četiri minuta pre kraja poluvremena 38:22.

Već u drugom minutu klupa Crvene zvezde je posle trojke Milosavljevića 30:18 zatražila tajm aut

Druga četvrtina

Milosavljević je veoma raspoložen, dolično je zaustavio Rakočevića, ali i u napadu je veoma efikasan

Dva minuta pre kraja prvog kvartala Simonović je pogodio drugu trojku za Zvezdu i smanjio prednost Partizana na 18:10.

Partizan je mnogo bolje počeo meč i na samom staru poveo 10:0. Crvena zvezda je prve poene postigla na isteku šestog minuta i to pošto je Nelson pogodio dva slobodna bacanja, dok je prvi koš iz igre tim trenera Radonjića postigao trojkom istog igrača u sedmom minutu.

Pre početka meča publika i košarkaši su uglas otpevali himnu Srbije, a iz publike ih podržsvsju i veliki partizanovci Milica Mandić, Viktor Troicki i Željko Obradović.

Prva četvrtina

http://www.youtube.com/watch?v=77jPVGPgf1s

Partizan je osvojio 11 uzastopnih titula i superioran je u domaćim okvirima, dok crveno-beli od 1998. godine nisu osvojili nijedan trofej koji nije nacionalni Kup (tri puta). Ove sezone u međusobnim duelima Zvezda vodi sa 4:2 u pobedama – crveno-beli osvojili su Kup Radivoja Koraća, ali je Partizan bio najbolji u ABA ligi.

Ove, ali i prethodnih sezona, bilo je mnogo tenzija pre, za vreme i posle utakmica "večitih" rivala. Obe ekipe odazvale su se molbi Ministarstva omladine i sporta, koji je apelovalo da sve prođe u sportskim okvirima, pa će košarkaši oba tima na teren izaći u majicama sa natpisom “Budimo sportisti”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track