Ivković izostavio skoro ceo tim
Foto: Fonet

Selektor nije zvao mnoge dobre igrače

Ivković izostavio skoro ceo tim

Košarka -
Duda se lako odrekao Radmanovića, a nije objasnio zašto na spisku imena nema Milovana Rakovića, Miroslava Raduljice, Luke Bogdanovića...

Srbija čeka odgovore.Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković tvrdi da je na širi spisak stavio sve igrače koje naša zemlja ima. Ipak, istina je malo drugačija. Postoje košarkaši koji svojim kvalitetom zaslužuju da odu na Evropsko prvenstvo u Sloveniju, ali ih on nije zvao, ili nije hteo da ih zove.Godinama specijalni status u srpskoj reprezentaciji imaju košarkaši koji igraju u NBA ligi. Ljudi se i dalje sećaju kako su državni dres s ponosom nosili Vlade Divac i Predrag Stojaković. Uvek bez objašnjenja Posle njih sve se urušilo, oni koji odu preko uglavnom na reprezentaciju gledaju kao na još jednu obavezu, mada krivicu ne treba tražiti samo među igračima. Selektor Dušan Ivković bi jednom jasno trebalo o svakom igraču iz Amerike da kaže zašto ne igra za reprezentaciju. I konačno da se oglase Vladimir Radmanović i Aleksandar Pavlović.Džaba i dobra sezonaDruga priča vezana je za naše momke iz Evrope. Ivković nije obrazložio zašto u reprezentaciji nema snažnih centara Milovana Rakovića ili Miroslava Raduljice, te krila Luke Bogdanovića i donekle Tadije Dragićevića. Raković bi bio idealan partner Krstiću, s njima dvojicom imali bismo čvrstinu pod obručima, plus Raduljica. Bogdanović iza sebe ima fantastičnu sezonu u Španiji, ali nije po ukusu selektoru. A Grupa na Evropskom prvenstvu u Sloveniji je žestoka, gde reprezentaciju Srbije čekaju Makedonija, Litvanija, Crna Gora, Letonija i Bosna i Hercegovina.

Nije hteo MekejlebaTvrdoglavost selektora Dušana Ivkovića najbolje se vidi na poziciji plejmejkera jer Srbija nema pravu zamenu za Teodosića. Pre tri godine odbio je da uzme Amerikanca Boa Mekejleba, koji je napravio čudo s reprezentacijom Makedonije. Ovaj propust najbolje se vidi sad, kad je prvi plej Srbije Teodosić povređen i najverovatnije neće igrati na EP u Sloveniji. Posebna tema su Marjanović, Aleksandrov i Radenović. Čini se da se Ivković olako odrekao čoveka od 220 centimetara i dva sjajna krila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track