BLAGOSILJANE: Košarkašice Srbije u Crkvi Svetog Simeona Mirotočivog

Pred put na Evrobasket

BLAGOSILJANE: Košarkašice Srbije u Crkvi Svetog Simeona Mirotočivog

Košarka -
Košarkašice su potom posetile prvi fiziocentar za treninge i rehabilitaciju

Blagoslovene.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije posetila je Crkvu Svetog Simeona Mirotočivog. Tom prilikom starešina hrama, protejerej-stavrofor Radič Radičević blagosiljao je košarkašice i stručni štab dan pred put u Francusku na Evropsko prvenstvo.

Košarkašice su potom posetile prvi fiziocentar za treninge i rehabilitaciju, i prva su sportska ekipa koja je kolektivno posetila ovaj centar koji je otvoren pre nekoliko dana.

"Moramo biti krajnje iskreni i realni, na šampionat u Francusku odlazimo kao autsajderi, dugo nas nije bilo na velikim takmičenjima, a na ovaj Evrobasket odlazimo sa čak sedam debitantkinja. U prilog tome ide i činjenica da smo dobili veoma nezgodne termine odigravanja utakmica na turniru, što ne treba da čudi, jer druge ekipe trenutno imaju mnogo veći ugled i rejting. Međutim, ne bežimo od odgovornosti, ne tražimo alibi u bilo kojoj situaciji. Naporno smo radili, dobro se pripremili, tako da verujem da smo spremni da se žestoko borimo na svim utakmicama. Nemamo prava bilo kome da pretimo, ali ćemo protiv svakog rivala pružiti maksimum naših mogućnosti i pokušati da dođemo do pobede, a svaki trijumf bi bio veliki uspeh", istakla je Marina Maljković, selektorka Srbije.

Jelena Milovanović takođe obećava veliku borbu i smatra da bi plasman u drugu fazu šampionata bio veliki uspeh.

"Očekivanja su velika, dugo nas nije bilo na šampionatima Evrope i zato želimo da se pokažemo u što boljem izdanju. Neće biti lako, imamo izuzetnu tešku grupu i zaista bi bio veliki uspeh da se plasiramo u drugi krug prvenstva. Sa nama je u grupi domaćin i veliki favorit Francuska, kao i veoma kvalitetne selekcije Velike Britanije i Letonije. Ne želim ništa da prognoziram, ali veliku borbu na svakom meču u ime svih reprezentativki mogu da obećam", poručila je Jelena Milovanović.

Evropsko prvenstvo igraće se od 15. do 30. juna, a selekcija Srbije nalazi se u grupi “C” sa Letonijom, Velikom Britanijom i domaćinom Francuskom. Premijerni meč na šampionatu izabranice selektorke Marine Maljković odigraće 15. juna protiv selekcijom Velike Britanije od 12:30 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track