KSS nema ingerencija da kazni Čovića i Vujoševića
Foto: Nebojsa Mandic

KSS nema ingerencija da kazni Čovića i Vujoševića

Košarka -
Termini koji se koriste u međusobnim optužbama su nešto što ruši srpsku košarku, a srpska košarka nisu ni Čović, ni Vujošević

BEOGRAD - Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas izjavio je danas, povodom izjava i optužbi predsednika košarkaškog kluba Crvena zvezda i trenera KK Partizan Duška Vujoševića, da KSS nema ingerencije nad domaćim takmičenjima i ne može da preduzuma nikakve kaznene ili bilo kakve druge mere.

"Kao predsednik saveza, mogu da apelujem na one u sportu i oko sporta da se suzdrže od izjava koje daju, jer one nanose štetu celokupnom srpskom sportu, posebno košarci", rekao je Đilas novinarima.

"Ne želim da mislim da postoji način da se meri koja izjava je lošija ili gora, ali nažalost moji apeli ne nailaze na razumevanje i sve se nastavlja po starom", ukazao je Đilas.

"Termini koji se koriste u međusobnim optužbama", ocenio je Đilas, "su nešto što ruši srpsku košarku, a srpska košarka nisu ni Čović, ni Vujošević".

"Srpska košarka su (košarkaši Crvene zvezde i Partizana) Lučić, Bogdanović, Cvetković i drugi momci. Oni na terenu, kvalitet Superlige, broj gledalaca po Srbiji pokazje da narod voli košarku", rekao je on.

"Oni treba da imaju glavnu reč, poput Dejana Bodiroge, Dejana Tomaševića, Dragana Tarlaća, koje sam doveo u Savez. To je jedina garancija budućnosti i razvoja našeg najtrofejnijeg sporta", rekao je Đilas.

On je podsetio da je, kao predsednik KSS, čestitao Partizanu titulu, a Crvenoj zvezdi plasman u Evroligu.

"Posebno sam čestitao igračima oba tima, ne pominjući rukovodstvo klubova i trenere, na sportskom i fer ponašanju, način na koji su jedni drugima čestitali", rekao je Đilas.

Đilas je napomenuo da je time želeo da napravi jasnu razliku između njih i onih koji daju izjave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track