Nebojša Čović: Upašću na teren i platiću im graškom
Foto: Saša Pavlić

Nova ujdurma - Bura na 25. skupštini „Sidra“

Nebojša Čović: Upašću na teren i platiću im graškom

Košarka -
Ideja Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović: Partizan će novčane kazne u ABA ligi iz prošle sezone kompenzovati hotelom, možda ćemo i mi ubuduće slično raditi

Liga po sistemu trange-frange.Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović nezadovoljan se vraća u Beograd nakon 25. skupštine kompanije „Sidro“, vlasnika ABA lige. U razgovoru za Kurir Čović naglašava da mu nije jasno zbog čega rukovodstvo „Sidra“ ne želi da upozna članove Skupštine s novcem kojim je raspolagano 2012. godine, ali i zašto ima drugačiji tretman za pojedine klubove.- Crvena zvezda je 12. juna platila dug od 13.200 evra na ime kazni za prošlu sezonu. Neki klubovi su svoje kazne kompenzovali. Partizan će 29.100 od 30.427 evra duga nadoknaditi hotelom „Park“. Nisam znao da to može. Pada mi na pamet da sledeće sezone upadnemo na teren, napravimo tehničke greške i druge prekršaje, pa ćemo na kraju to kompenzovati, na primer, graškom. Možda i nađem neki hotel u međuvremenu.Tačka dva jučerašnjeg dnevnog reda izazvala je veliku buru na sednici Skupštine „Sidra“.Nadglasani- Predlog finansijskog izveštaja za 2012. dat nam je na jednom listu papira, što je smešno. Kad smo im tražili da se uradi revizorski izveštaj, pravdali su se time da je skup. Predložili smo im da mi platimo, ali smo na kraju nadglasani, baš kao i za iznenada dodat predlog finansijskog plana za 2013. Čović kaže da nema razloga da sumnja u poštenje ljudi iz „Sidra“, ali da su mu neke brojke na šturom izveštaju u sukobu sa zdravim razumom.- Kažu da je „Sidro“ mala firma, s malim brojem zaposlenih i malim troškovima, ali nije mi jasno čega se plaše u revizorskom izveštaju? Od TV prava inkasirano je 219.000 evra, što je premalo s obzirom na to da su skoro sve utakmice direktno emitovane na 12 regionalnih televizija. Ispada da su veći prihodi od vajld-kard uplata. Insistiraćemo na tome da izveštaj bude urađen sa strukturama prihoda i troškova i da nam bude dostavljen.Za kraj predsednik Crvene zvezde najavljuje i predlog za reorganizaciju „Sidra“ i ABA lige.Doživotni rukovodioci- Pokušali smo da unapredimo funkcionisanje „Sidra“ i napravimo ga po uzoru na EKA, firmu Evrolige u kojoj je sve transparentno. Raspravljaćemo i o sporazumu iz 2009. o vlasničkom udelu u ligi i organima ABA. Nemoguće je da se predsednik i direktor lige biraju na neograničeno vreme. Da li to znači da su samo biološki ograničeni.

Šampion bez fajnal-foraŽelimo da i Vojvodina i Radnički igraju. Čelnici lige su predložili da se u ligu uključi i jedan austrijski klub, pa bi takmičenje onda brojalo 16 klubova. Tad ne bi bilo potrebe ni za plej-ofom ni za F4, već bi se šampion dobio posle 30 odigranih kola - kaže Čović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track