GAŽENJE: Srpske košarkašice ponizile Hrvatice!

Nova pobeda na EP

GAŽENJE: Srpske košarkašice ponizile Hrvatice!

Košarka -
Srpkinje će se u nedelju boriti sa Češkom za plasman u četvrtfinale EP
1 / 4

VENDESPAS - Ženska košarkaškaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Hrvatske rezultatom 77:64 (23:12, 21:21, 18:18, 15:13) u meču drugog kola Grupe F druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Jelena Milovanović sa 19 poena, dok je Ana Dabović, koja je zbog povrede kolena napustila igru u 22. minutu, dodala 12. Milica Dabović je ubacila 11 poena. U poraženom timu najbolje su bile Antonija Mišura i Ana Lelas sa po 12 poena.

Naša selekcija trenutno ima šest bodova.Srbija će u nedelju u poslednjem kolu igrati protiv Češke i taj meč će biti odlučujući za plasman našeg tima u četvrtfinale EP. Ovaj duel je na programu od 14,00 sati.

TOK MEČA:

Srbija je sigurnom igrom u poslednjoj četvrtini održavala prednost i zasluženo je stigla do treće pobede na EP, a druge u četvrtfinalnoj grupi.

IV četvrtina

Našu selekciju je pogodio veliki peh u trećoj četvrtini, pošto je Ana Dabović povredila koleno. Međutim, naša selekcija je uspela da održi dvocifrenu prednost i da u poslednju četvrtinu uđe s vođstvom od 62:51.

III četvrtina

Naše košarkašice nastavile su sa sličnom igrom i u drugoj četvrtini. Najveća prednost našeg ima iznosila je plus 14 poena (39:25), ali je Hrvatska u finišu druge četvrtine uspela da prednost Srbije smanji na 44:33

II četvrtinaSrpske košarkašice su ušle sigurno u meč i brzo stigle do prednosti od 7:0. Naše košarkašice su sigurnom igrom do kraja prve četvrtine uvećale prednost i ovaj deo meča dobile rezultatom 23:12.

I četvrtina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track