EVROPA IM SE DIVI: Košarkašice čekaju ime rivala u četvrtfinalu

Pobeđuju kao od šale

EVROPA IM SE DIVI: Košarkašice čekaju ime rivala u četvrtfinalu

Košarka -
Srpske gracije danas se sele u Orši, gde će u sredu od 20 časova igrati četvrtfinalni meč

ORŠI - Melju sve pred sobom.

Najbolje košarkašice Srbije glavna su tema u evropskim košarkaškim krugovima. Izabranice Marine Maljković napravile su nešto što nikome u istoriji Evropskih prvenstava nije pošto za rukom. Ušle su u drugi krug bez pobede, i potom vezale tri trijumfa za plasman u četvrtfinale.

Pobede, uz sjajnu igru, nad Belorusijom (54:48), Hrvatskom (64:77) i Češkom (75:59) nikoga nisu ostavile ravnodušnim, a sigurni smo da će Evropa pričati o njima i posle četvrtfinalnog meča.

Srpska reprezentacija će se u toku dana iz Vendespasa premenstiti u Orši, na suprotni kraj Franucske, gde će u sredu od 20 časova igrati četvrtfinalni meč.

Sve je poznato, osim imena rivala. Za to mesto konkurišu tri reprezentacije Crna Gora, Italija i Švedska, a sve će biti poznati danas popodne kada se odigraju mečevi Italija - Crna Gora i Švedska - Slovačka.

Našim devojkama nije bitno ime rivala. Svojom borbenošću i disciplinom zadivile su Evropu, ali i pokazale da mogu svakog rivala da pobede. Kao što reče selektorka Marina Maljković, Srbija sasvim sigurno nije rekla poslednju reč.

"Cela Srbija, Evropa i svet videli su sa kakvom energijom i disciplinom igramo i u odbrani i u napadu... U četvrtfinalu ne priželjkujemo nikog, već šta nam Bog da. Ne bavimo se kalkulacijama, čekamo svog protivnika, a ne vidim razlog zašto ne bismo igrali još bolje", rekla je Maljkovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track