MALJKOVIĆEVA: Ustaćemo i časno se boriti za medalju
Foto: Fibaeurope

Selektorka samouverena

MALJKOVIĆEVA: Ustaćemo i časno se boriti za medalju

Košarka -
Moj kolega iz Španije rekao je da su njegov tim, Francuska i Turska ubedljivo iznad svih ostalih.Rekao je to preda mnom i to je u redu, jer su ta tri tima velesile u ženskoj košarci u Evropi, rekla je selektorka

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da su njene igračice ispunile ambiciju da se bore do kraja, ali da nisu mogle da pobede "vrhunski tim" Španije u polufinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj.

"Španija vrhunski tim sa odličnim pojedincima koji su se svi danas upisali. Rekla sam pred utakmicu da smo potrošeni mnogo nakon sjajne utakmice protiv Italije (u četvrtfinalu). Imale smo želju da se, na ovaj veliki praznik za naš narod, borimo do kraja, što smo uradili i pobedili u drugom poluvremenu. A da uradimo nešto više, jednostavno se nije moglo", rekla je Maljkovićeva iz Oršija agenciji Beta.

Srbiju u nedelju čeka borba za bronzanu medalju, a protivnik će joj biti poraženi iz meča Francuska-Turska.

"Moj kolega iz Španije (Lukas Mondelo) rekao je da su njegov tim, Francuska i Turska ubedljivo iznad svih ostalih.Rekao je to preda mnom i to je u redu, jer su ta tri tima velesile u ženskoj košarci u Evropi", rekla je selektorka.

"Možda je više očekivati da će to biti Turska, ali ko god da bude, biće mnogo teško, izuzetno teško, ali odlika velikog sportiste je da ustane nakon pada. Mi ćemo ustati i odigraćemo časno i do kraja, ići na pobedu i medalju", rekla je Maljkovićeva.

Meč za bronzanu medalju igra se u nedelju od 17.00

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track