MALJKOVIĆEVA: Turska je velesila, ali mi hoćemo medalju

Evropsko prvenstvo za košarkašice

MALJKOVIĆEVA: Turska je velesila, ali mi hoćemo medalju

Košarka -
U svakom takmičenju gde igraju muškarci, žene, mladi... one četiri ekipe koje ostanu to su sve izrazito kvalitetni timovi, tako da je potpuno svejedno ko je protivnik, rekla je selektorka

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da je Turska velesila u tom sportu, ali da njena ekipa ima želju da osvoji bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

"Turska je ozbiljna velesila u ženskoj košarci. U svakom takmičenju gde igraju muškarci, žene, mladi... one četiri ekipe koje ostanu to su sve izrazito kvalitetni timovi, tako da je potpuno svejedno ko je protivnik", rekla je Marina Maljković iz Oršija agenciji Beta.

"Najboje Srpkinje, najbolje Hrvatice, najbolje Francuskinje igraju u Turskoj, s obzirom na ogromnu ekonomsku moć koju ta zemlja ima i to sasvim dovoljno govori o tome kakva nas utakmica čeka", dodala je ona.

Maljkovićeva je kazala da je Srbija plasmanom u polufinale napravila veliko iznenađenje, dok su ulazak Turske, Francuske i Španije u tu fazu takmičenja svi očekivali.

"Iskusna su, starija ekipa, skup izvanrednih pojedinaca, ali daćemo sve od sebe. Mi jesmo zadovoljni i svesni svog ogromnog uspeha, ali to ne umanjuje našu sportsku želju za medaljom. Mi smo ovde napravile veliko iznenađenje za evropske okvire, a ove tri ekipe su najkvalitetnije u Evropi i to svi znaju", kazala je Maljkovićeva.

Utakmica između Srbije i Turske igraće se u nedelju od 17.00.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track