DEVOJKE ZA MEDALJU: Srbija je opet sila
Foto: Sasa Pavlic

Košarkašice najveće iznenađenje Evropskog prvenstva

DEVOJKE ZA MEDALJU: Srbija je opet sila

Košarka -
Ekipa Marine Maljković uskoro bi mogla da stane uz rame najjačim reprezentacijama

Dobili smo novu šampionsku generaciju!Heroine srpskog sporta, košarkašice koje su se sa Evropskog prvenstva iz Francuske vratile osvojivši neverovatno četvrto mesto, svojom borbenošću oduševile su naciju! Pre starta šampionata Starog kontinenta Srbija je bila 14. favorit, ali su naše „orlice“ nošene velikom željom zaustavljene tek na korak do medalje.Ponosna što nosi srpski dres i predstavlja naciju, Jelena Milovanović (24) godinama se odriče letovanja zarad reprezentacije i, kako kaže, to joj ne predstavlja nikakav problem.- Ne znam već koliko godina ne idem na more zbog reprezentacije. Tako sam vaspitana, iz takve porodice potičem. Igrati za Srbiju, imati srpski grb na srcu je nešto sa čime ništa drugo ne može da se poredi. Presrećna sam - izjavila je Milovanovićeva i dodala da je minulo prvenstvo bilo samo uvertira za uspehe koji dolaze:- Fenomenalni su utisci jer niko nije očekivao ovakav rezultat. Svi smo se molili da prođemo prvi krug, ali smo ipak pokazali koliko vredimo. Mislim da je ovo tim koji će u budućnosti napraviti nešto lepo i koji je podigao žensku košarku na viši nivo.Selekcija Srbije četvrtim mestom na minulom EP obezbedila je plasman na Svetsko prvenstvo 2014, a Milovanovićeva se nada se da će i naredne godine na okupljanju reprezentacije zateći isti sastav:- Nadam se da će većina cura i sledeće godine biti na pripremama, mada sada niko ne razmišlja o tome, jer smo još pod utiscima.

Reč selektorke nakon šampionata Evrope Maljkovićeva: Treba biti realanSelektor srpskih košarkašica Marina Maljković rekla je da i pored velike želje nije bilo realno da u borbi za bronzanu medalju naša reprezentacija savlada daleko jaču Tursku.- Nisam ličnost niti trener koji traži alibi u bilo kojoj situaciji. Kao sportisti, nekome ko uvek želi pobedu, žao mi je zbog poraza i propuštene šanse da osvojimo medalju. Sve ste videli, borili smo se, pokušali da pariramo, ali treba biti realan, Turska već godinama najviše ulaže u žensku košarku - izjavila je Maljkovićeva.

Reprezentacija Srbije u FrancuskojTamara Radočaj, Bojana Vulić, Saša Čađo, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Jelena Milovanović, Dajana Butulija, Ivanka Matić, Ines Ajanović, Milica Dabović, Ana Dabović, Jovana Rad. Selektor: Marina Maljković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track