PARKER OPTIMISTA: Francuska u Sloveniji osvaja zlato

Evrobasket

PARKER OPTIMISTA: Francuska u Sloveniji osvaja zlato

Košarka -
Francuska košarka zaslužuje zlato. To je nešto što sam sanjao i daći sve od sebe da osvojim trofej za svoju zemlju, rekao je Parker

Plejmejker košarkaša Francuske Toni Parker rekao je da će se njegova reprezentacija boriti za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

"Borićemo se za titulu. To je ono što svako želi. Nakon što smo 2005. godine osvojili bronzu i srebro 2011, nadamo se da ćemo kući odneti zlato. Francuska košarka zaslužuje zlato. To je nešto što sam sanjao i daći sve od sebe da osvojim trofej za svoju zemlju", rekao je Parker za sajt FIBA.

Dobar nastup na Evropskom prvenstvu i plasman među prvih pet ekipa obezbedjuje učešće na Svetskom prvenstvu naredne godine u Španiji.

"Evrobasket je moj prioritet. Moramo dobro da igramo u Sloveniji i da se borimo za kontinentalnu titulu. Sigurno da je važno i obezbediti mesti na Svetskom prvenstvu naredne godine, ali sad sam fokusiran samo na sledeće takmičenje. Sve se dešava u svoje vreme", rekao je igrač San Antonija.

Francuska će se takmičiti u Grupi A sa Ukrajinom, Velikom Britanijom, Nemačkom, Izraelom i Belgijom.

Parker se osvrnuo i na sezonu u NBA ligi gde je njegova ekipa San Antonija poražena u finalu od Majamija sa 4:3.

"Imali smo sjajnu sezonu, čak iako smo izgubili u finalu. Niko nije očekivao da ćemo igrati finale, a mi smo gotovo osvojili titulu. Utakmice su bile neverovatno dobre i oba tima su mogla da osvoje prsten. Majami je neverovatan tim i pobedio je u sedmoj utakmici. Detalji su odlučili i pobednik je rešen u poslednjem minutu poslednjeg meča", zaključio je Parker.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track