ZABORAVILI LEGENDU: U Igorovu čast povučen Cveletov dres
Foto: Zorana Jeftić

Cvetković razočaran

ZABORAVILI LEGENDU: U Igorovu čast povučen Cveletov dres

Košarka -
Legenda kluba sa Malog Kalemegdana poručila je da ono što je Zvezda dala njemu i što je on dao njoj, niko neće moći da mu oduzme

BEOGRAD - Legendarni košarkaš Crvene zvezde, Vladimir Cvetković, uvređen je zbog povlačenja njegove osmice u čast Igoru Rakočeviću.

Naime, čelnici Crvene zvezde su odlučili da povuku iz upotrebe dres sa brojem osam u čast doskorašnjem kapitenu kluba sa Malog Kalemegdana, Igoru Rakočeviću. Međutim, ta odluka izazvala je mnogo bure i negodovanja kod legendi koje su proslavile Zvezdu.

Prvi se oglasio Moka Slavnić, koji je podsetio da je upravo dres sa brojem osam nosio legendarni Vladimir Cvetković, koji je za Zvezdu odigrao čak 288 utakmica. Popularni Cvele je prokomentarisao odluku rukovodstva kluba.

"Samo ljudi u Zvezdi znaju šta rade. Ne znam da su povukli taj dres iz upotrebe, ali iskreno da vam kažem, to su gluposti. Ono što sam ja dao Zvezdi i što je ona meni dala, to ne može niko da nam oduzme. Ovo sve što se sada dešava je potpuno nevažno."

Cvetković tvrdi da se ne oseća izdanim i da Zvezdi želi sve najbolje, iako je više ne vidi kao klub u kojem je on igrao.

"U Zvezdi su sada neki novi ljudi, to je drugi klub u odnosu na onaj u kome sam ja igrao. Nova uprava odgovara za sve dobro, ali i za sve loše što uradi. Ja mogu samo da im poželim sve najbolje i još mnogo, mnogo povučenih dresova. To je sve što želim da kažem na ovu temu", rekao je Cvele.

Vladimir Cvetković je za Crvenu zvezdu odigrao 288 utakmica i osvojio dve šampionske titule. Bio je član legendarne generacije crveno-belih, u kojoj su igrali Dragan Kapičić, Moka Slavnić, Duci Simonović...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track