ODGOVOR PARTIZANU: Zvezda traži da joj pomogne premijer
Foto: Saša Pavlić

Crveno-beli žele jednak tretman za sve

ODGOVOR PARTIZANU: Zvezda traži da joj pomogne premijer

Košarka -
Klub s Malog Kalemegdana replicirao na Vujoševićev apel da ih Vučić izvuče iz krize

Ajmo, Jovo, nanovo.Košarkaški klubovi Zvezda i Partizan i ove sezone imaće okršaje van terena. Nakon što je trener crno-belih Duško Vujošević označio Aleksandra Vučića kao čoveka od kog zavisi hoće li se Partizan ugasiti, oglasila se i Zvezda. Klub u saopštenju traži od premijera Ivice Dačića jednak tretman za sve klubove.

- Pošto KK Crvena zvezda veruje da živi i radi u demokratskom i višepartijskom sistemu, u kome jedan čovek nema apsolutnu moć, u kojem svako radi svoj posao i u kome ne vladaju parole „jedna zemlja, jedan vođa, jedan klub“, mi želimo vama kao premijeru, ali i nekadašnjem predsedniku KK Partizan, da ukažemo na naše probleme koji i dalje nisu mali - piše u saopštenju.- Od predsednika SD Partizan, čiji ste vi navijač, danima slušamo brutalno dezinformisanje javnosti da su svi dugovi i problemi iz prošlosti KK Crvena zvezda rešeni činjenicom da je prvi potpredsednik Vlade navijač Crvene zvezde. Ukoliko se u narednim danima ipak to pokaže istinitim, tražimo od Vlade Republike Srbije da uvede dekret po kome niko od njenih članova ne sme da navija za Crvenu zvezdu, da je košarka počela da se igra u ovoj zemlji od 2001. godine.Pravila moraju da budu jednaka za sve, pa tako i za Partizan.- Gospodine Dačiću, verujemo da ćete kao najuticajniji čovek u našem društvu, premijer naše zemlje, prijatelj sporta, nekadašnji sportski funkcioner, razumeti naš apel - jednaka prava za sve. Ako su pravila igre za sve ista, onda krenimo od plaćanja dugova i poreza državi u kojoj radimo: ili ćemo to raditi svi, ili neće niko. Nećemo dozvoliti, koliko god je to u našoj moći, da se nečiji višegodišnji privilegovan položaj, ali i loše poslovanje pretvore danas u predstavu u kojoj smo svi navodno isti, ali u kojoj bi neko ipak da bude malo više „jednak“ od drugih - kaže se u saopštenju.

Ivica Dačić: Nećemo pomagati Partizanu i ZvezdiPremijer Srbije Ivica Dačić rekao je juče da Vlada neće pomagati košarkaškim klubovima Partizan i Crvena zvezda, već da rešenje leži u privatizaciji.- Ne razumem Vujoševićevo obraćanje Vučiću, niti obraćanje Zvezde meni. Nećemo im pomagati, ti klubovi treba da se privatizuju, jer su ovako svačiji i ničiji. Dogovorili smo se Vučić i ja - Zvezda i Partizan su ravnopravni - izjavio je Dačić.

Vidim sebe u NBANovi igrač Crvene zvezde Boban Marjanović zadovoljan je formom na početku priprema.- Idemo korak po korak i onda ćemo videti gde se nalazimo. Nedostaje nam dosta igrača, ali zadovoljan sam ovim što sam video. Roster im izgleda super, a svesni smo da navijači od nas žele rezultate - kazao je Marjanović i dodao:- Bio sam u Las Vegasu, gde sam imao nekoliko mečeva sa igračima iz NBA i mogu vam reći da sebe mogu da vidim u toj ligi, ali preostaje mi da još dosta radim, pa ćemo videti.

Šta to priča Dule?U pismu Dačiću, Zvezda se dotakla i izjave Duška Vujoševića da neko želi Partizan da ugasi.- Ne znamo o kakvom gašenju priča Duško Vujošević kada su KK Partizan 12 godina uzastopno, a FK Partizan šest godina zaredom šampioni Srbije. Međutim, moramo da primetimo da su ŽKK Crvena zvezda, kao nekadašnji prvak Evrope, ili VK Crvena zvezda, kao prvak nekadašnje države, zaista i bili ugašeni, pa teškom mukom ponovo vraćeni na sportsku mapu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track