Član drim-tima uzeo izraelsko državljanstvo
Foto: Reuters

Stodemajer Izraelac

Član drim-tima uzeo izraelsko državljanstvo

Košarka -
Amare Stodemajer uslišio želju predsednika Šimona Peresa i od sledeće godine će biti član izraelske reprezentacije

JERUSALIM - Centar NBA ligaša Njujorka Amare Stodemajer (30, 211), član američke reprezentacije koja je 2004. godine osvojio bronzu na Olimpijskim igrama u Atini i šestostruki učesnik "ol-star" meča podneo je zahtev za dobijanje izraelskog državljanstva.

Stodemajer, koji po majci ima jevrejsku krv, sreo se sredinom prošlog meseca sa predsednikom Šimonom Peresom, tokom učešća na "Makabijadi", takozvanim Jevrejskim olimpijskim igrama. NBA igrač je suvlasnik KK Hapoela iz Jerusalima, a od sledeće godine će, po želji Peresa, zaigrati za izraelsku reprezentaciju.

Stodemajer je prvih osam sezona u NBA igrao u Finiksu, da bi 2010. prešao u Njujork za 100 miliona dolara na pet godina.

Na Olimpijskim igrama u Atini Stodemajer je osvojio treće mesto u ekipi koju su činili Lebron Džejms, Alen Ajverson, Stefon Marburi, Dvejn Vejd, Karlos Buzer, Karmelo Entoni, Emeka Okafor, Šon Merion, Tim Dankan, Lamar Odom i Ričard Džeferson. Američki "drim-tim" je poražen u polufinau od Argentinaca, koji su kasnije osvojili zlato.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track