VELIKO PRIZNANJE: Srpska košarkašica ulazi u Kuću slavnih

FIBA odlučila

VELIKO PRIZNANJE: Srpska košarkašica ulazi u Kuću slavnih

Košarka -
Predstavljanje novih članova najelitnije kuće košarke biće održano u junu 2014. u Noksvilu, u Tenesiju

Veliko priznanje za srpsku košarku. Legendarna košarkašica naše zemlje Jasmina Perazić postaće član Kuće slavnih FIBA, generacija 2014. Predstavljanje novih članova najelitnije kuće košarke biće održano u junu 2014. u Noksvilu, u Tenesiju.

"Biti primljen u košarkašku Kuću slavnih je zaista velika čast, gotovo neverovatna. Divno je primiti takvo priznanje. Tokom svih godina u kojima sam igrala košarku nisam razmišljala o nagradama, priznanjima ili o novcu. Jednostavno, uživala sam u igri koju sam volela. Nikada nije bilo minuta koji bih radije posvetila nečem drugom, osim košarci", rekla je Jasmina Perazić, aktuelni pomoćni trener na Univerzitetu Monmouth.

Jasmina Perazić je rođena 1960. godine u Novom Sadu. Bila je član jedne od najtrofejnijih generacija jugoslovenske košarke. Osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 1980. u Moskvi, učestvovala je i na Olimpijskim igrama 1984. godine. Ima i srebro sa Evropskog prvenstva 1987. godine u Kadizu. Jasmina Perazić je sa reprezentacijom osvojila zlato na Univerzijadi u Zagrebu 1987. godine, kao i bronzu u Edmontonu 1983. Osvajala je brojna pojedinačna priznanja i u Evropi i u Americi.

Od 1979. do 1983. studirala je na Univerzitetu Mariland, a 2002. godine je izabrana u Kuću slavnih ove ustanove. Jednu sezonu je provela u WNBA ligašu Njujork Libertiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track