DUDA: Treba da povećamo koncentraciju
Foto: BETA

Posle turnira u Istanbulu

DUDA: Treba da povećamo koncentraciju

Košarka -
Zadovoljan sam i onime što su igrači pružili u Istanbulu. Rano je da se govori o individualnom učinku, ali pojedinci su u Istanbulu dobili veću minutažu i ispunili su ono što se od njih očekivalo, kaže selektor

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković istakao je posle pobede nad Turskom i osvajanja Spor Toto kupa, da je ekipa dobro odigrala i pokazala veliku želju da dođe do trijumfa.

„Osvojili smo ovaj jak i lepo organizovan turnir zahvaljujući želji i dobroj igri tima. Turci su bili sjajni domaćini i publika je bila korektna. U poslednjoj zvaničnoj utakmici pred polazak na Šampionat Evrope, pobedili smo iskusan i kvalitetan tim Turske, čija je velika snaga igra pet na pet. Mi smo, zato, insistirali na visokom ritmu utakmice, dobro smo trčali i to je dalo rezultata, naročito u završnici. Bila je ovo teška i tvrda utakmica, naročito u nastavku, jer su Turci kontinuirano igrali na granici faula. Igrači su sve to izdržali i zasluženo osvojili trofej. Takođe, kapiten Krstić je potpuno zaslužio titulu najboljeg igrača turnira“, rekao je selektor Srbije.

Reprezentacija Srbije se iz Istanbula vraća u Beograd, gde će obaviti završni deo priprema za Evropsko prvenstvo. Posle zasluženog dana odmora, tim će od utorka nastaviti sa treninzima, sve do 2. septembra, kada se putuje u Sloveniju.

„Osvajanje turnira u Istanbulu treba da bude podstrek da u samoj završnici priprema još više povećamo koncentraciju i dođemo do željene forme. U četvrtak ili petak odigraćemo još jednu zatvorenu trening utakmicu, koja će nam pomoći da doteramo poslednje detalje pred polazak na takmičenje“, kaže Ivković.

Selektor ističe da je zadovoljan onim što su reprezentativci pružili na turniru u Turskoj:

„Zadovoljan sam i onime što su igrači pružili u Istanbulu. Rano je da se govori o individualnom učinku, ali pojedinci su u Istanbulu dobili veću minutažu i ispunili su ono što se od njih očekivalo. Tu mislim na Micića, koji je dobio dosta minuta, jer mu je potrebno što više iskustva igranja na vrhunskom seniorskom nivou, pogotovu što je bio povređen tokom prvih pripremnih utakmica. Takođe, na utakmici protiv Belgije probali smo varijantu sa Gagićem na poziciji četvorke i to je bilo dobro. On se nameće da, uz dodatno povećanje koncentracije, bude rešenje za ovu poziciju koja nam je, zbog povreda, od početka priprema predstavljala problem..“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track