Miloš Vujanić: Mogu ovi momci do nove medalje
Foto: Nebojša Mandić

Optimista pred nastavak šampionata Evrope u sloveniji

Miloš Vujanić: Mogu ovi momci do nove medalje

Košarka -
Prolaskom u drugi krug Srbija je ispunila cilj, ali ima potencijal da se popne na postolje, smatra bivši reprezentativac

Od njih zavisi.Sve je više poznatih faca na utakmicama Srbije, od nekadašnjih bivših reprezentativaca mogla bi se sastaviti petorka koja bi bez problema osvojila Evropsko prvenstvo. Plej bi bio Saša Đorđević, bek Miloš Vujanić, „trojka“ Dejan Bodiroga, krilni centar Predrag Drobnjak, a centar Dragan Tarlać.Ujednačeno prvenstvoPoslednji su u Jesenice stigli Drobnjak i Vujanić, a pošto su „orlovi“ obezbedili prolaz u drugi krug, pitali smo legendarnog Vujketa koliko ova mlada četa može u Ljubljani.- Oscilacije u igri ovog tima su očekivane, jer je to ipak mlada ekipa. Ispunili su cilj plasmanom u drugi krug. Očigledno je da je ovo prvenstvo Evrope prilično ujednačeno i igrom koju su prikazali protiv Litvanije i u delovima druge dve utakmice, uz timski duh, koji je prisutan, smatram da čak mogu do medalje - rekao je Vujanić.Znam ih u dušuOn je jedno vreme bio pomoćni trener u Partizanu, tako da je detaljno pratio većinu košarkaša Dude Ivkovića.- Tako je, znam ih sve vrlo dobro i očekivao sam igru na ovom nivou. Nedović je pokazao izuzetan potencijal, Bjelica je standardno dobar, a kapiten Krstić mnogo doprinosi ekipi. Naravno, i ostali imaju zapažen učinak. Tako da očekujem da nastave ovako, da pre svega igraju čvrstu odbranu iz koje proizlaze laki poeni.

Zlatni tandem na tribinama... Predrag Drobnjak i Miloš Vujanić
Zlatni tandem na tribinama... Predrag Drobnjak i Miloš Vujanić

Udovičić sa slovenačkim kolegomMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se sa slovenačkim ministrom obrazovanja, nauke i sporta dr Jernejom Pikalom.- Usaglasili smo se da je regionalna liga u univerzitetskom sportu odlična ideja jer sport ne može da se razvija i da ide dalje kad nema konkurencije. Inicijativa je da se napravi liga koja će pokriti celu bivšu Jugoslaviju - poručio je Vanja Udovičić.

Srbiji 4 bodaKošarkaši Letonije savladali su Makedoniju rezultatom 76:66 i tako obezbedili prolaz dalje, a četu Aleša Pipana poslali kući! Po ovakvom stanju stvari Srbija nosi sva četiri boda u drugu fazu EP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track