ŽERAVICA: Uzećemo medalju, samo da se menadžeri ne mešaju
Foto: Dragana Udovičić

Optimista

ŽERAVICA: Uzećemo medalju, samo da se menadžeri ne mešaju

Košarka -
Nije dobra stvar ako dođe do mešanja menadžera ili nekakvog vrbovanja igrača. To može da pokvari atmosferu - rekao je Žeravica

Legenda srpske košarke, Ranko Žeravica, oduševljen je rezultatima Srbije na Eurobasketu u Sloveniji.

Proslavljni trener veruje da mladi tim naše zemlje može da napravi podvig i osvoji medalju.

"Pašće medalja! Verujem u dobar rezultat pogotovo posle utakmice između Francuske i Litvanije. "Trikolori" su me neprijatno iznenadili", rekao je Žeravica.

Trofejni selektor Jugoslavije oduševljen je partijama Raška Katića i Nikole Kalinića.

"Najstariji debitant Raško Katić je odličan igrač, znam ga dobro, ali i on me je prijatno iznenadio. Šta tek da kažem za Nikolu Kalinića koji nije igrao ni ABA ligu. Nekada je bilo potrebno da odigraš 30-40 utakmica u eliti na visokom nivou da bi mogao da igraš u reprezentaciji, Kalinić nema to iskustvo, ali je sjajan. Odličan je i Bogdan Bogdanović, priznajem da nisam očekivao da će igrati ovako zrelo".

"Nemanja Nedović je potvrdio da fizički, pa i šuterski, zaslužuje da igra u NBA. Pun pogodak je što je otišao u Ameriku, neće imati epizodnu ulogu u NBA", rekao je Žeravica.

Žeravica ističe da mešanje menadžera i vrbovanje igrača može ozbiljno na naruši atmosferu u timu.

"Ivković dobro radi i vrlo dobro je upoznat kako igrači razmišljaju. Nije dobra stvar ako dođe do mešanja menadžera ili nekakvog vrbovanja igrača. To je mnogo ružno i može da pokvari atmosferu. U Španiji toga nema, tokom Evropskog prvenstva klubovi i menadžeri ne pričaju javno o prelaznom roku", rekao je Žeravica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track