ORLOVI PROTIV PETLOVA: Mora to jače i čvršće sa Francuzima!
Foto: Nebojša Mandić

Za prvo mesto

ORLOVI PROTIV PETLOVA: Mora to jače i čvršće sa Francuzima!

Košarka -
Istina od koje se ne može pobeći Košarkaši Srbije svesni činjenice da sa mlakom odbranom nemaju šta da traže u igri s fizički jačim rivalom

Ajde sa reči na dela.Prva šansa za povratak dobre forme i atmosfere u tim Srbije je propala. Poraz od Ukrajine je znak da slabo izdanje protiv Belgije nije bio samo loš dan.

Očajna defanzivaVečeras „orlovi“ igraju protiv Francuske (21.00, RTS), a pobeda im, uprkos svemu, donosi prvo mesto u grupi. Pitanje je samo kako trijumfovati nad Parkerom i drugovima.Ukoliko izgubi, Dudin tim pada na treću poziciju. U svakom slučaju, treći uzastopni poraz bi dodatno poljuljao samopouzdanje i bilo bi izuzetno teško spremiti ekipu za četvrtfinale.Svi igrači su svesni da s ovako mlakom igrom u odbrani protiv fizički jakih Francuza nemaju šta da traže.- Moramo jače i čvršće! Evidentno je da u našoj igri ima mnogo oscilacija. Nemamo mnogo vremena da se osvrćemo na poraze već nam je potrebna maksimalna koncentracija za večeras - poručio je iskusni debitant Raško Katić.Jedno od najjačih oružja „orlova“ je igra u reketu, ali rivali uglavnom igraju usku odbranu sa udvajanjem Krstića, što stvara dodatne probleme.Prst na čelo- Skupljaju u reketu, udvajaju centre, tada je vrlo teško igrati. Međutim, moramo da pronađemo rešenje, da zbijemo redove i odigramo dobro poslednji meč pred četvrtfinale. Moramo da razmislimo kako dalje - smatra Nemanja Bjelica.

Marković povređenStartni plejmejker srpske reprezentacije Stefan Marković zbog povrede leđa neće moći danas da igra protiv Francuske. On se povredio u 17. minutu meča s Ukrajinom, kad se u vazduhu sudario s Aleksandrom Lipovjim.Juče pre podne Marković je otišao na pregled magnetnom rezonancom, a rezultati pokazuju da će morati da preskoči poslednji meč E grupe druge faze Evrobasketa protiv Francuske. Trenutno se ne zna koliko će trajati oporavak jednog od naših najboljih odbrambenih igrača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track