Dudo, ostani!
Foto: Nebojša Mandić

Selektor Ivković danas odlučuje o budućnosti

Dudo, ostani!

Košarka -
Ranko Žeravica i Žarko Paspalj veruju da će iskusni stručnjak voditi Srbiju i na SP u Španiji sledeće godine

Srbiji ne treba bolji selektor.Trofejni asovi srpske košarke prepustili bi Dušanu Ivkoviću odluku o ostanku ili odlasku sa selektorske funkcije jer ne postoji razlog da se iskusni stručnjak menja drugim posle dobrog vođenja tima u prethodnih pet godina.Odluka u SazonovojOčekuje se da će Ivković već danas, a najkasnije tokom ove nedelje saopštiti čelnicima KSS svoj stav o budućem angažmanu u reprezentaciji, kojoj sledeće godine sledi potvrđivanje na SP u Španiji.- Ako se pitanje Dudinog ostanka u reprezentaciji spominje u kontekstu brige zbog njegovih godina i napora koji ga očekuju u pripremi za sledeće takmičenje, onda mogu da ga prihvatim. U suprotnom, ne razumem ko bi mogao nešto da mu zameri na rezultatu u Sloveniji. Mislim da će selektor u razgovoru s ljudima u KSS doneti najbolju odluku i treba mu ostaviti vremena da to i uradi - rekao je Žarko Paspalj.O Ivkovićevoj budućnosti isto misli i Ranko Žeravica.Mogli smo više- Duda mora sam da odgovori na pitanje da li će ostati selektor. Koliko znam, još niko nije iskazao nezadovoljstvo njegovim radom. Što se mene tiče, naš tim je delovao kao dobro pripremljena ekipa. Posle nekoliko briljantnih partija ostao je utisak da smo mogli i više od sedmog mesta, ali činjenica je da smo sa čak sedam debitanata bili slabiji od vodećih timova. Ipak, zadovoljan sam, jer vidim da budućnost postoji - zaključio je Žeravica.

Ranko Žeravica: Vidim da postoji budućnost srpske košarke
Ranko Žeravica: Vidim da postoji budućnost srpske košarke

Žarko Paspalj: Nema ko da mu zameri na rezultatu u Sloveniji
Žarko Paspalj: Nema ko da mu zameri na rezultatu u Sloveniji

Oživljavanje FIBA EvropePaspalj smatra da nema opravdanja za novi format takmičenja na šampionatu u Sloveniji koji je bio predugačak i nije bio u službi kvaliteta košarke.- Protivnik sam širenja takmičenja, to što smo pratili u Sloveniji nije bilo za dobrobit košarke, već se radilo o oživljavanju mrtvaca, što jeste organizacija FIBA Evrope. Bilo je previše utakmica, a kad se zapitate „zašto“, dođete do odgovora „ni zbog čega“ - rekao je Paspalj.

Hrvati se predali u svlačioniciUtakmice u Sloveniji nisu izrodile nijedno novo ime koje obećava da će zaseniti slavu starijih majstora košarke.- Skoro da nismo ništa videli. Loše takmičenje, preglomazno, nema novih igrača. Videli smo svi Tonija Parkera, ali on je svima poznat već godinama. U meču za bronzanu medalju gledali smo Hrvate, koji su se predali Špancima već u svlačionici. Verovao sam da će posle prvog poraza s velikom razlikom u meču za treće mesto odigrati mnogo bolje, ali skoro da smo odgledali reprizu - kaže Žeravica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track