ANA DABOVIĆ: Timskom igrom stižemo do cilja
Foto: Saša Pavlić

Kvalifikacije za EP

ANA DABOVIĆ: Timskom igrom stižemo do cilja

Košarka -
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije drugom pobedom nad Nemačkom došla je na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo 2017. godine u Češkoj, a do kraja kvalifikacija ostala su još dva kola.

Posle trijumfa u Beogradu u novembru, izabranice Marine Maljković su slavile protiv Nemica na gostovanju sa 78:66 i upisale treću pobedu u kvalifikacijama.

– Veoma teška utakmica, baš kao i što smo očekivale, ali nije bilo nikakvih iznenađenja. Igrale smo timski i borile se tokom cele utakmice i tako smo ostvarile pobedu kojom smo praktično osigurale plasman na Evropsko prvenstvo, što nam je i bio cilj – rekla je Ana Dabović, najefikasnija u timu Srbije u duelu sa Nemačkom sa 21 poenom.

Sjajne partije prikazale su još i Saša Čađo koja je trojke šutirala 6/8, kao i Danijel Pejdž sa dabl-dabl učinkom od 17 poena, 11 skokova i 4 asistencije.

Kvalifikacije se nastavljaju tek u novembru, a srpske košarkašice imaju tri pobede i jedan poraz na drugom mestu, iza Ukrajine sa maksimalnim skorom, a ispred Nemačke sa jednim trijumfom i Luksemburga sa četiri poraza.

U samom finišu kvalifikacija, naš tim će biti domaćin Luksemburgu i Ukrajini, a taj meč će odlučiti konačan plasman na tabeli. Plasman na Evropsko prvenstvo uz domaćina Češku obezbediće pobednice devet grupa u kvalifikacijama, kao i šest najboljih drugoplasiranih timova.

– Srećne smo zbog pobede, ali mislim da nam je ona pokazala da postoji još prostora za napredak. Moramo da pronađemo bolji ritam, kako u napadu, tako i u odbrani – istakla je Danijel Pejdž.

Srpske košarkašice pre nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo čeka najveći izazov generacije – Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, koje će biti održane od 5. do 21. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track