(FOTO) DRUŠTVENE MREŽE GORE: Čestitke srpskim heroinama stižu sa svih strana
Foto: Kurirsport

Srbija u transu

(FOTO) DRUŠTVENE MREŽE GORE: Čestitke srpskim heroinama stižu sa svih strana

Košarka -
Političari, sportisti i druge javne ličnosti čestitali srpskim košarkašicama

Zlatnim srpskim košarkašicama čestitke stižu sa svih strana. Posle trijumfa u finalu Evropskog prvenstva nad Francuskom i osvajanja titule kontinentalnog prvaka.

"Pokazale ste kako se bori, pokazale ste kako se pobeđuje za svoju zemlju. Srbija se divi vašoj borbenosti i hrabrosti. Vaša pobeda je posebna i zato što ste je izvojevale na veliki srpski praznik Vidovdan. Hvala vam na ovoj radosti za naš narod!“", navodi se u čestitki predsednika, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je poručio.

"Najsrdačnije čestitke našim košarkašicama na istorijskom uspehu i osvajanju titule evropskog šampiona! Ovakav trijumf osvaja se talentom, napornim vežbama, odricanjem, ali i srcem i timskim radom. Hvala u ime budućih šampionki koje će slediti vaš primer".

Čestitkama se pridružio i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, koji je prisustvovao finalnoj utakmici u Budimpešti.

"Sve čestitke košarkašicama na ovom istorijskom uspehu! Ozbiljno su pristupile igri, pokazale kako se bori za pobedu i dovele Srbiju na pobedničko postolje! Ponosan sam i od srca im čestitam, navijam za njih u Riju"“, navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao:

"Upućujem vam najiskrenije čestitke, u svoje i u ime svih Beograđana, na najvećem uspehu u istoriji ženske košarke naše zemlje i osvajanju prve zlatne medalje na Evropskom prvenstvu. U finalu ste iskoristile odličnu priliku i osvojile najsjajnije odličje zahvaljuljući izuzetnoj timskoj igri tokom čitavog prvenstva. Od srca čestitam i selektoru i stučnom štabu, ali i čitavoj srpskoj javnosti na podršci koju je pružila našim predstavnicama. Svi su još jednom pokazali kako se u odlučujućim trenucima igra, ali i navija za Srbiju. Uveren sam da će sa istim žarom sa kojim se navijalo, Beograd dočekati svoje šampionke”".

Čestitikama se pridružila i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković:

"Čestitam vam i na izuzetnoj igri koju ste pokazale kako u finalnoj utakmici, tako i tokom celog Evropskog prvenstva. Pokazali ste izuzetan talenat i kvalitet, požrtvovanost i timski duh. Srbija je ponosna na vas“", navodi se u čestitki Maje Gojković.

Pored političara, uspeh ženske srpske reprezentacije veličaju i kolege sportisti i brojne druge javne ličnosti. Među njima i Veljko Paunović, selektor omladinske fudbalske reprezentacije koja bila šampion sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track