SLATKA OSVETA: Ko tebe u oko, ti njega rampom
Foto: Saša Pavlić

Nikola Milutinov revanširao se Jaki Blažiču

SLATKA OSVETA: Ko tebe u oko, ti njega rampom

Košarka -
Centar Partizana najzaslužniji za trijumf nad crveno-belima u drugom meču polufinalne serije regionalnog takmičenja

Košarkaši Partizana pobedom nad Crvenom zvezdom (70:68) u 2. meču polufinalne serije ABA lige napravili su brejk, pre svega zahvaljujući Nemanji Milutinovu, koji je bez greške odigrao meč.Centar crno-belih je samo dan ranije mogao da ostane bez oka posle duela sa Jakom Blažičem, ali to se nije moglo primetiti u prekjučerašnjem duelu. Košarkaš Partizana u odlučujućem trenutku lupio je rampu upravo Blažiču, što je i odlučilo pobednika.Velike zasluge pripadaju i Milanu Mačvanu, koji je za dva dana odigrao 70 minuta, u prvoj utakmici 36, a u drugoj 34, i koji je takođe vodio veliku borbu sa centrima Zvezde.- Posle pobede i oko je super. Biće sve u redu, imao sam tokom utakmice malih problema, ali adrenalin je učinio svoje. Najvažnije da smo mi napravili brejk i sada dva duela imamo pred našim navijačima. Ništa nije gotovo, ima još mnogo do kraja serije - poručio je Milutinov.

1 meč.  Završio u drugoj četvrtini zbog povrede, Foto: Saša Pavlić
1 meč. Završio u drugoj četvrtini zbog povrede, Foto: Saša Pavlić

2 meč.  Atraktivnom blokadom rešio pitanje pobednika derbija, Foto: Dado Đilas
2 meč. Atraktivnom blokadom rešio pitanje pobednika derbija, Foto: Dado Đilas

Miroslav Nikolić istakao je da Milutinov očigledno bio posebno motivisan posle povrede oka.- Očigledno da je kod njega proradio inat i drugi meč je odigrao sa posebnim žarom. Smatram da je Partizan zasluženo slavio. Bio je bolji u većem delu utakmice. Marjanovića su odlično udvajali, i to nije zasluga samo Milutinova, nego celog tima - rekao je Nikolić.

Najbolji u EvropiGODIŠNJICA TITULE U ISTANBULUKošarkaši Partizana su na jučerašnji dan pre 23 godine pobedili Huventud s 71:70 i tako osvojili jedinu titulu prvaka Evrope. Crno-beli su do trofeja došli trojkom Aleksandra Đorđevića u poslednjim sekundama, pod dirigentskom palicom trenera Željka Obradovića, uz stručnu pomoć pokojnog profesora Aleksandra Nikolića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track