U ČEMU JE TAJNA: Vujošević i Partizan uspeli što niko u Evropi nije

Statistika ne laže

U ČEMU JE TAJNA: Vujošević i Partizan uspeli što niko u Evropi nije

Košarka -
Najkorisniji igrač Evrolige u prva dva meča polufinala ABA lige sa Partizanom ubacio ukupno šest poena, što je za ovosezonske standarde Zvezdinog centra više nego skromno

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana odigrali su dve od najmanje četiri, a najviše pet utakmica polufinalne serije regionalne ABA lige, a posle prvih duela u kojima su oba tima slavila po jednom primetno je da je učinak najkorisnijeg košarkaša Evrolige Bobana Marjanovića u najmanju ruku skroman.

U prvoj utakmici, koju je Zvezda dobila (73:64), Boban Marjanović je za 19 minuta na terenu upisao četiri poena (šut za dva poena 2/3), uz devet skokova (uz indeks korisnosti 15), dok je u pobedi Partizana (70:68), učinak Zvezdinog gorostasnog centra bio još skromniji - svega dva poena (1/4) i osam skokova i indeks minus 13 za 24 minuta na terenu.

Primera radi za 19 minuta koliko je igrao u Vitoriji u evroligaškoj pobedi Zvezde nad Laboralom (86:66) Bobi je ubacio 12 poena i šest skokova.

Najmanje poena u Evroligi, Marjanović je upisao protiv madridskog Reala u Beogradu, u prvom kolu Top 16 faze takmičenja, kada se zaustavio na devet i sedam skokova, za 20 minuta na terenu. U svim ostalim mečevima, a igrao je i protiv Barselone, Makabija, Galatasaraja, Olimpijakosa, Panatinaikosa i mnogih drugih, Marjanović je imao dvocifren košgeterski učinak, koji je uglavnom bio praćen i dvocifrenim brojem skokova.

Na 24 meča u Evroligi Marjanović je prosečno igrao 27 minuta, ubacivao 16,6 poena (šut za dva poena 62,1 posto, imao 10,7 skokova uz indeks 26,7.

Nepobitno je dakle, da je učinak Bobana Marjanovića u prve dve utakmice polufinala ABA lige sa Partizanom skromniji nego i u dve utakmice regularnog dela lige. Tada je u pobedi Zvezde (76:67), za 29 minuta uz šut za dva poena 5 od 6 ubacio 13 poena, uhvatio osam lopti, dok je trijumf Partizana (67:73), obeležio sa 22 minuta, 5 poena (1/3), 3 skoka i indeksom 2.

Kup meč sa Partizanom u Nišu (76:67) centar Crvene zvezde koji je na meti mnogih evropskih klubova pre svega Barselone je završio sa 10 poena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track