ZAVRŠEN DRUGI DAN MUNDIJALA: Šestica SILNIH Engleza, Holanđani se provukli, Bejl doneo bod Velsu!
Foto: Profimedia

katar 2022

ZAVRŠEN DRUGI DAN MUNDIJALA: Šestica SILNIH Engleza, Holanđani se provukli, Bejl doneo bod Velsu!

Mundijal 2022 -

Dobro došli na blog uživo!

Počelo je Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način informiše o svim mundijalskim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Uživajte!

Raspored utakmica:

Engleska - Iran 6:2

Holandija - Senegal 2:0

SAD - Vels 1:1

22.10. Završen je drugi dan Mundijala , burnim remijem između SAD i Velsa

18:55 - Holandija je teškom mukom tek u finišu slomila otpor Senegala.

17:15 - sjajne vesti stižu iz Katara, najbolji srpski strelac Aleksandar Mitrović potpuno je spreman za duel sa Brazilom.

16:12 - Konačno je završena utakmica, u oba poluvremena gledali smo čak 27 minuta nadoknade. Englezi su bili izuzetno ubedljivi i slavili sa 6:2. Da li je ovo znak, da " Gordi albion" može do samog kraja?

15:43 - Pukla petarda na meču Engleska - Iran!

Englezi uništavaju Irance u prvom kolu grupne faze! Posle 73. minuta igre rezultat je 5:1.

Pratite UŽIVO tekstualni prenos meča na Kurir sportu!

15:30 - Francuzima skup Katar

Udruženje francuskih fudbalskih navijača "Irresistibles" (Neodoljivi) saopštilo je da će na Svetskom prvenstvu u Katari biti oko 100 francuskih navijača.

Portparol navijača Fabijan Tozolini (Fabian Tosolini) izjavio je da nije samo u pitanju bojkot navijača zbog ljudskih prava i životne sredine, već i zbog cena.

"To nije svetsko prvenstvo za navijače. Praktično gledano, nije zgodno dobiti odmor u ovo doba godine koje je skuplje. Ako francuski tim ide do kraja takmičenja, navijač će morati da plati troškove oko 25 odsto više nego 2018. u Rusiji", rekao je Tozolini.

Jedna navijačica je rekla za Ekip da je ovo prvenstveno "za privilegovane" i da je potrebno izdvojiti od 8.000 do 10.000 evra, ako navijač želi da gleda sve utakmice Francuske u Kataru.

14:50 - Englezi gaze Irance

Prvo poluvreme još uvek nije završeno, a Englezi već imaju tri gola prednosti. Strelci su: Belingam, Saka i Sterling!

14:30 - Golman Irana iznet sa terena!

14:00 - Počeo meč Engleska - Iran!

Hari Kejn nije nosio kapitensku traku u duginim bojama, ali na njegovoj traci je snažna poruka "NE diskriminaciji!"

Hari Kejn
foto: Profimedia

13:34 - Katarski mediji o katastrofi na otvaranju

Katarska fudbalska reprezentacija poražena od Ekvadora na početku Svetskog prvenstva, danas je na naslovnim stranama tamošnjih medija, koji su ocenili da je to "košmarni početak" za domaći tim i da je zbog toga deo navijača pre kraja utakmice napustio stadion.

"Posrnuli su" naslov je lista Al Raja na arapskom jeziku koji smatra da igrači nisu bili na potrebnom nivou.

List Al Vatan je izrazio žaljenje zbog "cene ulaznica naspram slabosti" tima, ali je pomenuo i veliku odgovornost i pritisak na igrače.

Katarski dnevnik na engleskom "Tribjun" takodje prenosi "košmarni početak" za nacionalni tim i nervozu golmana Saada al Šiba.

"Zadatak će biti težak za Katar, ali način na koji je tim izgubio protiv Ekvadora bio je dovoljan da razočara lokalne navijače", ocenio je danas Golf tajms.

Tribine na stadionu su lagano počele da se prazne tokom utakmice, da bi na kraju meča veliki deo navijača već bio napustio stadion, preneli su katarski mediji.

Ekvador
foto: EPA/Ronald Wittek

13:13 - Englezi odustali od trake sa duginim bojama!

Kapiten Engleske Hari Kejn ipak neće nositi "One Love" traku u duginim bojama, kako ne bi rizikovao dobijanje žutog kartona.

FIFA je zapretila reprezentacijama da će kapiteni dobiti žuti karton pre početka meča ako se na terenu pojave sa trakom u duginim bojama. Navedena traka ne sapada u standardnu opremu koju propisuje FIFA i to se smatra kršenjem pravilnika.

Zbog toga su Engleska, Holandija, Vels, Švajcarska Nemačka i Danska odustali od ideje da na taj način pruže podršku LGBT populaciji.

12:44 - Ronaldo pobesneo na konferenciji

Iskusni as dospeo je u centar pažnje nakon eksplozivnog intervjua sa Pirsom Morganom u kom je žestoko opleo po Mančester junajtedu, saigračima, treneru Ten Hagu...

Zbog toga su novinari u Kataru imali gomilu pitanja za Portugalca pred start Mundijala, a Ronaldo nije želeo previše da priča o tome.

Odlučio je da stavi tačku na sve što se dešavalo. Poručio je da će pričati kad god želi i šta god želi.

EVO šata je Portugalac poručio medijima.

11:34 - Da li će kapiten Engleske dobiti žuti karton?

Kapiteni koji planiraju da na mečevima nose traku u duginim bojama, u znak podrške LGBT populaciji, zaradiće žuti karton pre nego što utakmica počne, upozorava FIFA.

Englezi teraju inat, ne odustaju od namere, pa fudbalski svet sa nestrpljenjem čeka izlazak kapitena Harija Kejna na teren.

Hari Kejn
foto: Profimedia

10:44 - Stižu nam pozdravi iz Dohe!

10:38 - Brazlski navijači veruju u ubedljiv trijumf protiv Srbije

00:17

Brazilci očekuju 6:0 protiv Srbije

10:36 - Kramarić: Možemo da ponovimo rezultat iz Rusije

Hrvatski fudbaler Andrej Kramarić rekao je danas u Dohi da njegova ekipa na Svetskom prvenstvu u Kataru može da ponovi rezultat iz Rusije, ali je istakao da je najvažnije da prvo prodje grupu.

"Za mene je ovo drugo Svetsko prvenstvo, svi smo motivisani i spremni. U životu, pa tako i u fudbalu treba malo sreće. Imamo kvalitetan sastav, super smo ekipa, ali to moramo pokazati na terenu", rekao je Kramarić na konferenciji za novinare u Dohi, prenosi agencija Hina.

"Možemo da ponovimo rezultat iz Rusije, ali najvažnije je da prođemo grupu", dodao je on.

Napadač Hofenhajma je za Hrvatsku na velikim takmičenjima debitovao na Evropskom prvenstvu 2016, a potom je igrao na Mundijalu u Rusiji 2018, kao i na prošlogodišnjem šampionatu Evrope.

10:20 - Kula Beograd zasijala u čast Orlova

Na velelepnoj Kuli Beograd sinoć je veličanstvenom projekcijom upućena podrška našoj fudbalskoj reprezentaciji pred nastupe na Mundijalu u Kataru.

09:50 - Engleski navijači završili u šeikovoj palati?

Engleski fanovi bili su očajni kada je Katar neposredno pred početak Svetskog prvenstva odlučio da zabrani prodaju alkohola.

Aleks i Džon krenuli su u potragu za pivom i na kraju su završili u vili sina jednog šeika!

Ovu ludu navijačku priču možete pročitati OVDE.

09:20 - Šok za Holandiju!

Memfis Depaj neće zbog povrede bedra igrati na meču protiv Senegala u meču prvog kola grupe A na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Selktor "Lala" Luj Vang Gal potvrdio je da neće moći da računa na svog najboljeg strelca.

"Mi ćemo biti bez Depaja, koji neće igrati. Senegal mora da igra bez Sadija Manea. Biće zanimljivo videti kako će dva tima da reše probleme", rekao je Van Gal.

Memfis Depaj
foto: Profimedia

08:39 - Ozbiljne mere bezbednosti u Kataru!

Katar je posebnu pažnju posvetio obezbeđivanju učesnika Mundijala. Kako je Katar mala zemlja sa svega 2.9 miliona stanovnika, od kojih samo njih oko 300.000 ima katarsko državljanstvo, nije čudo da su udružili snage sa još 13 zemalja. Proizvod toga je podatak da oko 50.000 ljudi, što policajaca, što vojnika, što redara, obezbeđuje 22. Svetsko prvenstvo.

07:35 - Okršaji u B Grupi

Danas će se odigrati i dva duela Grupe B. Od 14 časova snage će prvi put odmeriti Engleska i Iran, a večeras od 20 časova na programu je meč između Sjedinjenih Američkih Država i Velsa.

Engleska je apsolutni favorit u ovoj grupi i jedan od glavnih kandidata za osvajanje trofeja, pa bi sve sem sigurne pobede "gordog albiona" na ovom meču bilo ogromno iznenađenje.

Amerikanci imaju talentovan mlad tim i žele da prođu grupu, a za to im je potrebna pobeda protiv Velsa.

Zmajevi više od pola veka nisu igrali na Mundijalu i žele da ostave dobar utisak u Kataru.

07:30 - Kompletiranje prvog kola A grupe

Na otvaranju Mundijala Ekvador je ubedljivo savladao domaćina sa 2:0, a danas će se odigrati i drugi duel u Grupi A između Senegala i Holandije.

I pored izostanka Manea aktuelni šampion Afrike ima respektabilan tim i Holanđani, koji važe za favorite na ovom meču, moraće ozbiljno da se pomuče ako žele da pobedu u ovom duelu.

Luj van Gal
foto: Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track