02:54

MEKSIKANCI I DANAS SLAVE BORU SRBINA: Sombrerosi ne tuguju posle poraza od Argentine, traze pivo po Dohi i secaju se legendarnog selektora

suk vakif

VRH PRIČA IZ DOHE, MEKSIKANCI I DANAS SLAVE BORU SRBINA: Sombrerosi ne tuguju posle poraza, traže pivo i sećaju se LEGENDE

Mundijal 2022 -

Navijači Meksika jedni su od najveselijih u Kataru. Bez na poraz od Argentine (0:2) i remi sa Poljskom (0:0), oni i dalje gaje nadu da će proći grupu i stići do eliminacione faze. Kažu, treba samo da ubedljivo pobede Saudijsku Arabiju, jer su sigurni da će Argentinci napuniti Polajke.

Meksiko
foto: Dado Đilas

Uvek su u manjim ili većim grupama, a kada je tako, onda je neizbežna pesma posvećena svojoj reprezentaciji od koje imaju velika očekivanja.

Meksiko
foto: Dado Đilas

Ekipa Kurira srela je jednu grupu navijača Meksika u najvećoj pešačkoj zoni u Dohi, u Suk Vakufu, mestu poznatom po velikom broju restorana i malih zanatskih radnjih domaćih majstora.

Meksiko
foto: Dado Đilas

Kada smo im se predstavili i rekli da dolazimo iz Srbije, rado su pristali na razgovor. Upitali smo ih koliko znaju o fudbalskoj reprezentaciji naše zemlje i ostali zapanjeni odgovorom.

- Srbija ima veoma kvalitetan tim. Imate Vlahovića koji je neverovatan fudbaler, koji je prvi napadač Juventusa. Velika zvezda u Seriji A. Imate ozbiljnu reprezentaciju, stvarno szte došli veoma jaki na Svetsko prvenstvo - rekao nam je Marko, mladi navijač Meksika, koji je bio okružen svojim zemljacima koji su nosili šešire sombrerose i egzotične maske.

Bora Milutinović
foto: Profimedia

Kada pričate sa Meksikancima, ne možete da ne pomenete Boru Milutinovića, veliko ime srpskog fudbal i čoveka koji je bio selektor Meksika na Svetskom prvenstvu 1986. godine, kada je ta zemlja bila domaćin mundijala.

- Bora Milutinović je jedan od najboljih, ako ne i najbolji selektor kojeg je Meksiko imao. I danas je cenjen i poštovan u Meksiku. Taj mundijal 1986. je nešto čime se ponosimo. Mogu vam slobodno reći da je Bora i dalje u srcu svih Meksikanaca.

Meksiko
foto: Dado Đilas

Pitali smo i Meksikance šta misle o Kataru kao domaćinu Svetskog prvenstva, odnosno o tome što su zabranili prodaju piva ili bilo kakvih alkoholnih pića.

- Došli smo ovde da gledamo fudbal, ali alkohol, posebno pivo je sastavni deo fudbala. Ne možemo da razumemo njihovu odluku, ali... Sa naše tačke gledišta trebalo bi da su mnogo fleksibilniji. Evo vidite, napolju smo, na ovoj vrućini, a nemamo pivo. A, toliko nam je potrebno - priča nam Marko i pokazuje graške znoja na svom licu, a potom smejući nastavlja:

- Da, treba nam pivo!

Meksikanci naš zanimljivi razgovor završavaju povicima:

- Srbija! Srbija! Srbija!

02:54

MEKSIKANCI I DANAS SLAVE BORU SRBINA: Sombrerosi ne tuguju posle poraza od Argentine, traze pivo po Dohi i secaju se legendarnog selektora

Mi im uzvraćamo:

- Meksiko! Meksiko! Meksiko!

Izveštači Kurira iz Katara: Dejan Ignjatović, Aleksandar Radonić i Dado Đilas

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track